Hiippo, pähkinäpensaan alla?

Tämän todennäköisemmin hiippolajin, kuvasin vehmaassa lehdossa pähkinäpensaan alta Rautalammilla. Kuvat ovat hyvin oikean värisiä!

Vastaanpa nyt kun muut eivät ole vastanneet. Näyttää aika isolta ja jos on hiippo niin ei kait ole kauheasti vaihtoehtoja. Poimuhiippo ja sinipunahiippo voivat kumpikin olla vaaleita, mutta nuo vaihtoehdot olet varmaan jo tuuminut, eikä oikein tunnu kummaltakaan. Sitten olisi vielä rustohiippo joka kyllä vaatisi kuusen, mutta pähkinä ja kuusi usein viihtyy yhdessä.

1 Like

Ehkä itse arvaisin kuitenkin poimuhiippoa. Rustohiippoa tapaa enemmän kuitenkin aika karuissa metsissä ja nimenomaan männyllä. Poimuhiipon hyvä tuntomerkki on helttojen välissä näkyvät lakin reunan suuntaiset poimut, joita ainakin isommilla itiöemillä näkee. Rustohiipon jalka taas on luonteenomaisesti liukkaan limainen.

Toisena vaihtoehtona voisi tulla mieleen valkojalkahiippo, mutta tuon käännetyn sienen jalka on kuitenkin sen verran valkoisesta poikkeava että poimuhiippo on ykkösvaihtoehto.

1 Like

Kiitos molemmille kommenteista! Mietin kyllä poimuhiippoakin, mutta sieni oli näitä selvästi vaaleampi ja valkojalkainenkin. Jalassa on mielestäni, valaistusolosuhteista johtuva varjostuma. Täytyy tutkia ehdotuksia!