Huolto ja päivityskatko käynnissä (to. 6.9. klo 8:30 - 10) (ohi)

Joka kuun ensimmäinen torstai suoritetaan palveluntarjoajan toimesta huoltoja, jotka aiheuttavat katkon.

Päivitämme samassa yhteydessä laji.fi portaalin ja Vihkon uuteen versioon.

Päivitys 9:20: Palvelut alkavat olla taas käynnissä, mutta Vihkossa on jokin odottamaton vikatila jota selvitämme.

Teemme päivän aikana tietojen uudelleenlatauksia havaintojen haun tietovarastoon, jotta kaikki tiedot saadaan ajantasalle uusien muutosten kanssa. Hakutuloksissa (etenkin laadunvalvontasivu) voi olla vajaavaisuuksia.

Katko on nyt ohi ja Vihko toimii, mutta havaintojen haun tiedot vielä päivittyvät päivän mittaan.

1 Like

Vihkoon on näköjään tullut paljon uusia kenttiä. Havainnointitapa on kaiketi poistettu ja tilalla on määritysperuste. Kun lisäsin viimeiseen, julkaisemattomaan tallennuserääni määritysperusteen, ne tulivat näkyviin, mutta havainnointitavan sarake ei poistunut mihinkään, ja kaikkiin jäi tieto “Havaittu”. Onko tuo automaattisesti tuleva tieto? Minusta se jää turhaksi, koska määritysperusteissa on kaikki havainnointiin liittyvä tieto mukana. Näin siis ainakin hyönteisten osalta.

Joillekin eliöryhmille, kuten hyönteisille määriteltiin oletuskentät, joita on enemmän kuin vanhat oletuskentät. Kokonaan uusiakin tietokenttiä tuli, mutta ne ovat lähinnä linnuille ja lepakoille. (Saa tosin esim. (muutto)suunta-kenttää käyttää muillekin lajeille kyllä).

Lipsahti vaan näköjään “ominaisuus”, että kaikkien lajien oletuskenttiä, jotka eivät oli ko. lajiryhmän oletuksena, ei pystykään enää edes rattaan takaa valitsemaan, tämä ei ollut tarkoitus. Eli havainnointitapaa ei saa valittua hyönteisille, mutta ei ehkä ole yleensä tarvettakaan, käytettäessä määritysperustetta.

Yleensä määritysperuste on tarkempi kuin, ilmoitus “havaittu”, jota ei tarvitse lisäksi laittaa.