Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Lajitietokeskuksen päivitys maanantaina 28.8 klo 6-8 -- Ja vajaavaista tietoa pari viikkoa päivityksen jälkeen

Päivitämme lukuisia Lajitietokeskuksen (ja Luomuksen) järjestelmiä aikaisin maanantaiaamusta. Tiedotamme jos katko venyy ennakoitua pidemmäksi.

Päivitys aiheuttaa katkoja ainakin seuraavissa järjestelmissä:

Lajitietokeskus:
Laji.fi
Kotka
Tietovarasto
Api.laji.fi:n /warehouse osio

Luomus:
Rengastustoimiston järjestelmät
Sulka
Löydös havaintopalvelu
Lukuisia linnustonseurannan palveluita

Päivityksen jälkeen aloitamme tietovaraston tietojen uudelleenlatauksen. Tämä kestää ainakin viikon. Tällä välin tietovarastossa on vanhemman ja uudemmanmallista tietoa sekaisin, joten tietyt haut ja tiettyjen tulosten näyttäminen on epäloogista tai vajaata.

Tiedotamme päivityksen tarjoamista uusista ominaisuuksista ja mahdollisuuksista sitten kun ne ovat täysin käytettävissä.

Luettelo muutoksista löytyy API:n käyttäjille täältä: https://laji.fi/about/1731

@mattiv Oletko huomannut nämä? Vaatinee jotain päivitystä myös MyInsects4.0:aan?

Tässä vihdoin lupailemani tiedote uusista ominaisuuksista:

https://laji.fi/news/1900

Veikkaanpa, että tunnistamattomien perhoskuvien määrä tulee olemaan “huomattava”. :sunglasses:

Moi,

Tarkoitatko että jo olemassa olevassa datassa on hurjat määrät ei-lajilleen tunnistettuja perhosia vai että palvelu otetaan avosylin vastaan ja siksi tulee “huomattava” määrä kuvia?-)

Meillä ei ole tästä vielä omaa kehitysprotoa näkyvillä, joten en ole vielä itsekkään tutkinut mitä kaikkea siltä tuuppaa. Kotka kokoelmahallinan kuvat jätetään ainakin kokonaan pois, koska siellä on hurjat määrät vain sukutasolle tunnistettuja kuvallisia näytteitä.

Lisäksi tarvitaan jokin tapa merkitä esim. sukutasolle tunnistetuista, että sitä tarkempaan ei valokuvan perusteella voi päästä, mutta haluttaisiin kuva kuitenkin pois “tunnistamattomien joukosta”.

Tästäkin otetaan tietenkin palautetta vastaan sitten kun saamme alustavan version esille

T. Esko

Jälkimmäistä tarkoitin. Tuo tunnistamattomien kuvien lähettämisen mahdollisuus johtaa helposti siihen, että lähettää vain kuvan tietokantaan ja unohtaa asian samantien … edes vaivautumatta vähän etsimään lajia.

Tuo “mission impossible” kuittaus on hyvä idea.

Lajilleen määritetyt on merkattu Kotkan “Taxon rank” kohdassa “species” ja sukutasolla “genus”. Eikö tätä voi käyttää suodattimena?

Kyllähän me tiedämme mitkä näytteet on määritetty laji ja mitkä sukutasolle, mutta siis tämä tuleva sivusto listaa nimenomaan joko epävamat tai sellaiset jotka on määritetty lajia ylemmälle tasolle tai käytetty tuntematonta nimeä (esim “jokin lintu”).

Kotkasta tulee kovasti lajia ylemmälle tasolle määritettyjä, joita ei kuitenkaan Laji.fi:ssä haluta lähteä laatumerkitsemään. (Kotkasta tulee myös paljon tuntemattomia nimiä, koska taksonomiassa ei ole suurta osaa Kotkassa käytetyistä nimistä).