Jesss, vihdoin haku havaitsijan nimellä! (kehuja)

Hei.

Vaihteeksi positiivista palautetta: hienoa, haku havaitsijan nimellä on käytössä! On kuin kesä olisi palannut maahamme :smiley:

Nyt kun vielä entisen Hyönteistietokannan datan saisi taas muotoon, jossa sitä voisi editoida, niin pääsisin tarkentamaan ja korjaamaan esimerkiksi Lauri Tiensuun arvokkaiden aineistojen tietoja hänen muistiinpanojensa perusteella.

2 Likes

onko aikataulutettu tuota hyönteistietokannan asiaa?

Milläs logiikalla tämä nyt sitten toimii? Hakusanalla Rahko löydän itseni tuplana eli “Rahko, Pekka” ja “RAHKO PEKKA (2705)”, jälkimmäinen siis linnustonseurannan havaintoja. Näillä kun molemmilla yhtä aikaa haen, saan 3230 osumaa 488 lajista. Mutta tästä puuttuu vielä vaikka mitä, mm. ruokintapaikkaseurannan havainnot ja ilmeisesti kaikki Vihkon kautta syöttämäni havainnot, ml. sieniatlas.

Tällä hetkellä tosiaan eri järjestelmistä havainnoijan nimi tulee eri muodossa, ymmärtääkseni tätä on tarkoitus yhtenäistää, että havainnot saisi helpommin haettua nimellä.
Vihkon muoto on: Etunimi Sukunimi, ruokintapaikkaseurannan: ETUNIMI SUKUNIMI (HAVAINNOIJANUMERO)

1 Like

Ahaa, kiitos tiedosta! Ja näemmä noita linnustonseurantahavaintojakin on tallennettu kahdella nimellä eli “RAHKO PEKKA (2705)" ja “PEKKA RAHKO (2705)". Nyt kun klikkaan itseni neljällä eri nimellä havainnoitsijaksi, saan jo yli 6000 havaintoa.

Oletko liittänyt Lintuvaaran (rengastustiedot, linnustoseurannat) tunnukset profiiliisi? Ja Hatikan sekä Hyönteistietokannan? Jos olet, voit hakea suoraan hakuehdolla Omat havainnot > “Muokkausoikeus”, “Havainnoijana”, jonka jälkeen ne sisältyvät hakutuloksiin riippumatta siitä, miten havainnoija on ilmoitettu.

Muiden järjestelmien tiedot liitetään profiiliin menemällä ensin Laji.fi-puolelle (ei onnistu täältä foorumista), kirjautumalla, valitsemalla oik. ylhäältä nimen kohdalta Profiili, avautuvan sivun oikeasta alareunasta vihreä painike Käyttäjätilini, kirjaudu uudelleen (avautuvalta sivulta, turvallisuussyistä), ja valitsemalla sen jälkeen Liitä muu tunnus (ja syöttämällä halutun järjestelmän käyttäjänimen ja salasanan jne.).

Olen liittänyt, mutta ainakaan kasviatlaksen havaintoja ei voi liittää. Toisaalta tuolla tavalla listaukseen tulevat myös muiden havainnot, jotka minä olen ilmoittanut.

Entä jos jätät muokkausoikeuden hakuehdoista pois eli olet pelkkänä havainnoijana? Minulla ei juuri sellaisia ole ja siksi testaaminen on hankalaa.

Jos rasti on Omat havainnot -lehdellä vain kohdassa “havainnoijana”, saan 3146 osumaa 295 lajista. Suurimmat puutteet ovat tuo kasviatlas (2000+ havaintoa) ja linjalaskentadata (679 hav,). Ne selittävätkin lähes kokonaan eron tuohon yllä mainitsemaani 6000+ havaintoon.

1 Like

Oletko varma ettet näe mitään linjalaskentoja “omat havainnot” -täppä päällä? Sinulla on havainnoijanumero oikein tiliisi linkitettynä ja havainnoijanumerolla on ilmoitettu kuusi linjalaskentaa.

Jos et pistä mitään muita rajauksia kuin Omat havainnot: Havainnoijana ja katsot Tilastot välilehdeltä Aineistot -jakauman, mitä näyttää?

“Omat havainnot” -täppä päällä näen ruokintapaikkalaskennan datan, mutta en linjalaskentoja. Jos ainoa rajaus on Omat havainnot: Havainnoijana, niin Tilastot välilehdeltä Aineistot -jakauma on:

Luomus - Lintujen ja nisäkkäiden ruokintapaikkaseuranta 2 246
Luomus - Hatikka.fi:n havainnot 694
Lajitietokeskus – Sieniatlas 114
Lajitietokeskus - Vihkon yleiset havainnot 102
Luomus - Rengastus- ja löytörekisteri (TIPU) 1

Havainnoija-haulla “RAHKO PEKKA (2705)" tulee sitten esiin nämä:

Luomus - Maalintujen linjalaskennat 679
Luomus – Talvilintulaskenta 9

Hyvä että tuli ilmi tämä… Vanhaa linjalaskentadataa Vihkoon siirrettäessä on näköjään viety havainnoitsijanumerot muokkaajiksi / omistajiksi (eli sinulla pitäisi näkyä linjalaskennat jos pistät “Muokkausoikeus” -täpän), mutta unohdettu pistää havainnoitsijaksi.

Vanha data oli tarkoitus muutenkin viedä vielä kerran uudelleen Vihkoon, joten korjataan tämä samassa yhteydessä. Aikataulua en lupaa.

1 Like

Kyllä, “Muokkausoikeus” -täpän rastimalla saan mukaan linjalaskennat, mutta en kuitenkaan noita muutamaa talvilintulaskennan havaintoa.

Talvilintulaskennan datoja ollaan vasta työstämässä Vihkoon, ensi viikolla pitäisi nekin näkyä

2 Likes