Joku seitikki? viitaseitikki


Eilen kuvattu meren rannalla, ympärillä leppiä eivätkä männytkään kaukana olleet. Maassa sammaleen joukossa ja jalkaa tuli hyvin vielä tartuntakohdan alapuoleltakin. Siihen asti pääsin että seitikkejä, punavyöseitikki sopi ehkä parhaiten mutta sitten aloin ajatella että josko huopaseitikkeihin kuuluisi, niin jopa nousi seinä pystyyn. Äkkinäisen katselun perusteella huopaseitikkien kuvia ei tullut vastaan. Epätietoisuuden valtaan jäin :sunglasses:

Mielestäni tuo kuuluu selkeästi Dermocybe-porukkaan. Siitä eteenpäin on epävarmempaa, mutta tuntemistani lajeista parhaiten tuntomerkit sopisivat viitaseitikkiin (Cortinarius uliginosus). Yleensä se kasvaa savisella maalla pajun seurassa, mutta ilmeisesti myös leppä käy. Voi olla kyllä joku muukin, en ole ihan varma onko tässä porukassa löydetty uusia lajeja.

Kiitos Mikko. Ladattuani muistin että halkaisin yhden. Väriä en tarkkaan muista, taisi olla samaa sävyä ulkopuolen kanssa ja minun sieraimiini ei ainakaan tullut oikeastaan mitään hajua.

Viitaseitikki kuului muualtakin …

Mielestäni on viitaseitikisi turhan roteva. Tarjoan keltahelttaseitikkiä. Niitäkin taitaa olla useampi laji.

Kiitos Leena, roihahti liekkiin uudelleen :sunglasses: Ehdottamasi sopii hyvin väriensäkin puolesta, kummallakin kuitenkin sanotaan olevan tasatyviset heltat ja mun sienelläni on kolotyviset vähintään ellei irtotyviset?

Tässä viime viikolla löytämiäni viitaseitikkejä.

Nuo vaikuttavat habitukseltaan hiukan erilaisilta mutta kun vaihtelu sienien kohdalla on normaalia, kaipaisin jotain vielä millä tunnistaa.