Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Joku sitkokääpä?

Eilen Järvenpään Lemmenlaaksossa sellaisessa kuusirydössä missä oli sikin sokin kuusen isompia ja pienempiä maapuita ja myös purovarren tuomia ainakin siinä vieressä. Yhdellä kädenpaksuisella jo kaarnattomalla kovalla rungolla (luultavasti kuusi mutta en ole tästä varma) kasvoi lohiorvakkaa ja lohiorvakan päällä valkoisia kääpiä. Käävät olivat pehmeitä mutta hyvin sitkeitä ja tuumasin että ovat jotain sitkokääpiä. Kuten kuvasta näkyy malto oli kokonaisuudessaan puhtaan valkoista ja lakeissa näkyi heikkoa vyömäisyyttä. Käävissä oli sellainen vähän tuoreen vetisen herkkutatin mieleen tuova tuoksu, makua ei juuri ollut ja ei ainakaan karvautta. Saisiko tästä jotain irti vai jääkö
Antrodiellä sp:ksi?

sitkokaapamini07052019lemmenlaaksovalmismini

Mites vyökäävät, Trametes? Esim. nukkavyökääpä.

Kiitos JuuSo, enpä tullut ajatelleeksi vyökääpiä lainkaan. Tällä kuitenkin oli tuo ripsinen reunus ja yhdesta kuvasta näkyy karvaa/nukkaa yläpinnalla joten taidat olla oikeassa suvussa. Oli myös niin tukeva ja paksumaltoinen että nukkavyökääpä taitaa olla aika hyvä ehdotus lajiksi.

Oli niin pehmeä ja hyväkuntoinen ja vaikeasti revittävä ja mielsin tuon kasvavan lohiorvakan seuraajalajina että meni ajatukset väärään suuntaan.

Tämä taitaa kuitenkin ratkaista suvuksi vyökäävät