Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Jonkun äkämäpistiäisen vaaleanpunaista takkua?

Takkuäkämäpistiäisen äkämät ruusulla ovat tuttuja. Tässä on jotain samaa mutta ovat paljon pienempiä, kauniin pinkkejä ja ovat heinillä. On tullut vastaan jo pari kertaa, Savossa ja Helsingissä, ja kummallakin kertaa varmaankin aivan sattumalta hautausmaalla. Kummallakin kertaa näitä on ollut siinä heinillä runsaasti eli kymmeniä muutaman neliömetrin alalla.

Tuumasin ensin että voisivat kuulua sienimaailmaan mutta sieltä ei kyllä tällaista taida löytyä. Äkämien googlailukaan ei kyllä ole tuottanut tulosta, elikkä onkohan tuttua takkua pistiäisten puolella? Vai menisikö jonnekin kirvojen puolelle?

Varsin söpöjä rakennelmia! Äkämäpistiäiset elää Suomessa, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, tammella ja ruusuilla. Muissakin pistiäisryhmissä on äkämöitsijöitä, mutta niiden joukosta ei tällaista löydy. Äkämäpunkeilla on monenlaisia äkämiä, joten löytyisiköhän sieltä?

Kiitoksia, olen kyllä yrittänyt kaivella pistiäisten lisäksi myös äkämäpunkkeja, kemppejä ja villakirvoja, mutta ei ole mistään vielä tärpännyt.