Kallioimarrre, oletan?



Sammaleisen kallion päällä.
Kallioimarre on siis kasvi jonka lehdissä on hyvin vähän vettä ja säilyy sen johdosta pakkasellakin vihreänä.

Siltä näyttää.

1 tykkäys

Kuulemma maistuu salmiakilta???

En ole maistanut, mutta lukenut olen juuren maistuvan lakritsilta. Ennen kasvia sanottiinkin mesijuureksi. En muista pitääkö kuivattaa ennen käyttöä. Ainakin sitä on käytetty ummetuksen hoitoon, joten ei kannata syödä paljoa.

Olen maistanut - pitää paikkansa!

2 tykkäystä

Pitää vielä muistuttaa kasvien syönnistä, että täytyy olla varma lajista ja sen käytettävyydestä ravintona, ennen maisteluja.

3 tykkäystä

Maistoin tänään juurta, meni aikansa niin kyllä pientä lakritsimaisuutta oli tosiaankin!!! Lehdessä ei niinkään.

1 tykkäys

Ehkä lakritsin maku tulee paremmin esiin, kun juuren kuivaa.

1 tykkäys

Minäkin olen maistanut. Maku saattaa vaihdella paikasta riippuen, sillä pienellä alueella josta kaivoin eri kallioiden kasvien juuret olivat erimakuiset, osa todella vahvoja ja toiset mietoja.

2 tykkäystä


Alá Carte: Kallioimarteen juurta heinäkuun sadosta vedessä haudutettuna, juomaksi vettä.

Ruokapöytä keskustelu: Miten lakritsia on tehty aikoinaan?

Metsäkokki Juha

4 tykkäystä