Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Karttavalinta ja omat paikat

Retkilomakkeella voi vaihtaa karttapohjan, mikä onkin välttämätöntä ulkomaisten havaintojen tallentamiseksi.

Jos kuitenkin haluan käyttää tallennettua paikkaa, muuttuu kartta jälleen siihen oletusarvoon odottamaan, että valitsen paikan. Jos nyt valitsen ulkomaisen paikan, näkyy vain tyhjä valkoinen alue, eikä sitä “Käytä tätä paikkaa” valintaa ole näkyvissä.

Tilanteen voi korjata skaalaamalla (näkymätöntä) kartaa ulospäin, jolloin lopulta se valintaruutu tulee näkyviin. Sitä ei käyttäjä kuitenkaan välttämättä tajua tehdä. Kartan voi myös tässä vaiheessa vaihtaa maailmankartaksi, mutta edelleen täytyy skaalata, sillä jostain syystä tuo kartta ei ole valmiiksi rajattuna siten, että se haluttu alue olisi oletusnäkymän sisässä. Tuo voi riippua alueen sijainnista. Kokeilin Kanarialla.

Jos taas vaihtaa kartan maailmankartaksi sen jälkeen, kun on oman paikan valinnassa, mutta ENNEN KUIN valitsee listalta haluamansa tallennetun paikan, toimii valinta normaalisti.

Ja sitten kun se ulkomainen paikka on valittu ja päästään syöttämään havaintoja … on kartta taas vaihtunut Suomen kartaksi ja se valittu alue on kartan ulkopuolella.

Minusta sen pääikkunassa kerran tehdyn kartan valinnan pitäisi pysyä voimassa ikkunoiden välillä tai sitten kartan valinta kuuluisi osana tallennettuun paikkaan ja oletuskartta olisi aina sen mukainen.