Liian iso alue (max 5000000 ha)

Tallensin pari havaintoa toiselta paikkakunnalta (oma paikka). menivät ihan oikein.
Seuraavaksi yritin tallentaa havainnon Helsingistä. Käytin nytkin omaa paikkaa. Sain oheisen virheilmoituksen ensin Suomen kartan pohjalle. Yritin rajata oheisen kuvan mukaisesti. Ei auta. Eikä tilanteesta pääse ulos kuin poistumalla tallentamatta.

Sinulla on nyt varmaankin “Paikka 1”:ssä kuviona sekä oman paikan kuvio, että tämä kuvio Helsingistä.

Jos haluat tallentaa samaan havaintoerään kahdesta eri paikasta, toimi seuraavasti:

 1. “Käytä omaa paikkaa”
 2. Valitse paikka
 3. Syötä havainnot ja muut tiedot
 4. Havaintojen alta “Lisää uusi paikka” kohdalta paina “+ Lisää paikka”
 5. Piirrä toisen paikan kuvio ja muut tiedot
 6. Tallenna toisen paikan havainnot

Paikkojen välillä vaihdellaan kuvan osoittamasta paikasta:

Esko / Lajitietokeskus

Tarkennetaanpa vähän.

 • Tallensin ensin kaksi havaintoerää, kummassakin yksi havainto toiselta paikalta. En ole tallentamassa niihin eriin havaintoja muilta paikoilta.
 • Aloitin uuden erän valitsemalla paikan omista paikoista . Olen aiemmin tallentanut havaintoja samalta paikalta, joten paikkamäärityksen voisi olettaa kelvolliseksi.
  Jotenkin tuntuu siltä, että järjestelmä on yhdistänyt toisen kunnan ja Helsingin paikat toisiinsa.
  Pekka

Sinulla näyttäisi olevan kolme Omaa paikkaa, kaikkki luotu 2018. Niistä yhtä – “kotipiha” – on muokattu 31.10.2022

“Kotipiha”-paikassa on tällä hetkellä kolme pistettä, joista eka on Joutsan tienoilla, toinen Iso-Syötteen tienoilla ja kolmas Helsingissä. Lisäksi paikassa on neliömuotoinen kuvio joka on Helsingissä.

Nuo kaikki kolme pistettä ovat olleet mukana myös tämän paikan ekassa versiossa, luotu vuonna 2018. Neliö on uusi ilmestys äskeisessä päivityksessä.

Omaa paikkaa voi päivittää tallentamalla samalla nimellä paikan päälle uudet paikkatiedot. Ehdotan, että aloitat uuden tyhjän retkilomakkeen, syötät “kotipihalle” halutun kuvion + muut tiedot, ja sen jälkeen painat “Tallenna omana paikkana” ja annat saman nimen “kotipiha”.

Esko / Lajitietokeskus

Nyt näytti menevän .
En kyllä ymmärrä kolmea pistettä samalle paikalle. IT-taustaisena tiedän varsin hyvin, ettei sellaista saa tehdä, enkä usko, että olisin ainakaan yrittänyt tehdä sellaista. Itse asiassa olen sitä mieltä, että järjestelmä ei saisi hyväksyä sellaista.
Nyt siellä pitäisi olla kolme paikkaa, joilla jokaisella on yksi piste. En tiedä, miten voisin tarkistaa.
Pekka

Voit tarkistaa paikkojen tiedot esim luomalla tyhjän retkilomakkeen ja käyttämällä paikkaa → näet mitä tietoja täyttyy kartalle ja paikannimi yms, kenttiin.

Sitten voit poistua lomakkeelta tallentamatta ja aloittaa uuden lomakkeen, ja käytää sinne toista paikkaa ja tarkistaa sen tiedot.

Jäänee mysteeriksi kuinka kolmipisteinen on syntynyt… En minä bugiakaan poissulje, mutta koska asia on vuodelta 2018, se ei ehkä ole enää relevantti.

Esko / Lajitietokeskus

1 Like