Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Havaintojen paikan vaihtaminen

Nyt kun tutustuin tiedostojen tallentamiseen saa havaintoja sisään paljon nopeammin … ja jos on varomaton, saa myös virheitä aikaan vauhdilla. :slight_smile: Oliko mahdollista muuttaa koko havaintoerän aikaa tai paikkaa kerralla? Uuden paikan lisäys on helppoa, mutta saiko ne vanhat havainnot siirrettyä siihen?

Tuota kun ajattelen, olisi karttakuvion ehkä voinut piirtää uudelleen, mutta onnistuuko yhden talletetun paikan vaihto uudeksi?

Kun havaintoja tuo Vihkoon tiedostotallennuksella, voi niitä voi järjestellä havaintoeriksi monella eri tavalla, ja siitä riippuu mistä kohdasta ajankohtaa voi muuttaa. Koko havaintoerällä, kullakin paikalla ja kullakin havainnolla voi olla oma päivämääränsä.

Paikkaa voi muuttaa kartalla, joko ensin poistamalla koko paikan roskakori-ikonista, tai sitten klikkaamalla paikkaa hiiren oikealla napilla ja valitsemalla “Muokkaa kuviota”.

image

Mikko / Lajitietokeskus

Ja täydennyksenä jos haluaa jättää muiden paikalla listattujen havaintojen paikan entiselleen, mutta vaihtaa yksittäisen havainnon paikkaa, voi yksittäisen havainnon riviltä painaa karttamerkki -ikonia ja asettaa siten vain ko havainnon paikan.

image

Esko / Lajitietokeskus

Juu - tuon olin huomannut ja arvelinkin, että piirtämällä onnistuu. Talletetun paikan käyttö ei kuitenkaan taida onnistua? Entäs aika? En tullut kokeilleeksi.

Se mistä tuossa oli kyse, oli tapaus jossa toin tiedostolla rysäsaaliin samalta paikalta ja ajalta. Ainoa ongelma oli se, että olin unohtanut vaihtaa talletetun paikan ja ajan, kun käytin pohjana toista samanlaista tiedostoa. Havaintoja oli sen verran, että ei tehnyt mieli ruveta ainakaan yksi kerrallaan ruveta rukkaamaan.

Olisi tosiaan hyvä, jos tallennettuja paikkoja voisi käyttää myös paikan korjaukseen.