Keltasävyinen tuhkelo?

Tuhkelolaji, metsäautotien varrelta Rautalammin Ruunavuoresta. Lajista olisi kiva saada ehdotuksia?
Sieniä oli paikalla vain (4 itiöemää). Kuvissa nuoria ja täysiikäisiä yksilöitä 6.10.2019.

Enpä osaa lajissa paljoa auttaa. Minullakin on kuvattuna useampia oudonoloisia tuhkeloita. Olen niistä koittanut kyselläkin mutta vastauksia en ole saanut. Ilmeisesti nämä tuhkelot ja muut kupusienet vaativat paneutumista. Lajeja on Lycoperdon -suvussa listattu Suomeen aika monta mutta nettikuvastojen avulla ei niihin oikein pääse kiinni.

Nämä suvun yleiset ryhmätuhkelo ja känsätuhkelo varioivat myös runsaasti ja oudommissa tuhkeloissa jää miettimään että ovatkohan jotain näiden yleisten oudompia muotoja. Kuvistasi mietin että kun känsätuhkelolta irtoaa piikki taikka känsä niin siihen tulee tuommoinen valkoinen ympyrä. Jotenkin ajatellut että se olisi juuri känsätuhkelolle ominaista. Se tulee myös vanhemmiten usein aika okrankellertäväksi tai känsätuhkeloiksi olen sellaisia ainakin ajatellut. Elikkä vähän tulee tuosta tuhkelostasi mieleen känsätuhkelo, mutta harmittavasti joutuu vain arvailemaan ilman kunnon lähdettä. Kellertäviä tuhkeloita ei taida oikein olla tarjolla, kenttätuhkelo olisi ehkä mahdollinen mutta se on harvinainen ja aivan eteläinen.

Sveriges Mykologiska Förening julkaisi viime vuonna kattavan esityksen tuhkeloista ja kuukusista etc.

Jeppson: Puffballs of northern and central Europe

Siitä on myös 2013 julkaistu varhempi ruotsikielinen versio. Kummatkin saa kruunuilla tuon yhdistyksen nettikaupasta, ja euroilla sen saa Myco-shopista.

https://www.myko-shop.de/Jeppson-Puffballs-of-northern-and-central-Europe/en

Kaipa se on pakko ostaa tuokin kirja jos kupusieniin haluaa jotain tolkkua. Tai ehkäpä tilaan sen Korvatunturilta. Tuo taitaa olla nyt se kupusienten raamattu.