Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Lattakoi ja joku pienempi [Agonopterix heracliana,Mompha sturnipennella]

Moi, lattakoi Eurajoelta, pieni Uusikaupunki tänään, lattakoi lienee Agonopterix heracliana, pienestä ei mitään hajua.
T:JyriDSCN0469DSCN0522

Ylempi oikein ja alempi on Mompha sturnipennella.

Kiitos määrityksistä, laitoin oheen kuvan jolla kysyin näköjään samaa lajia viime keväänäkin,vaihtelu näemmä suurta (kuluminen yms.), tämä olis mulle mennyt kesällä ilmiselväksi mompha subbistrigella lajiksi , vaikeaa on.
T:Jyri

Alempana on mielestäni myös sturnipennella.

Ehdottamasi subbistrigella on kieltämättä hyvin samannäköinen, mutta mielestäni tummempi ja kaksivärisempi, toisin kuin kuvan harmaankirjava yksilö. Joku lajiparin erot paremmin tunteva voi korjata, jos korjattavaa on. :slight_smile:

Kiitos kommentista mokailin kiireessä, tämä alin määritettiin sturnipennellaksi viime vuonna joten en oikein osannut yhdistää samaksi lajiksi , tarkoitin että tämä tämän vuotinen muistuttaa kovin subbistrigellaa vähien nettikuvien perusteella joita selailin,mutta subbistrigellakin voi olla myös alimman otuksen tapainen? Talvella kumminkin aina sturnipennella olettaisin.
T:Jyri

Mielestäni alin ei voi olla subbistrigella kirjavuutensa ja harmautensa vuoksi, mutta ylempi voisi teoriassa ollakin. Vaan ei mielestäni ole. Lisäksi subbistrigella on käsittääkseni vielä selvästi sturnipennellaa harvinaisempi. Mitä sanoo @hjalava näistä kahdesta?

Molemmat ovat käsittääkseni kuitenkin aikuistalvehtijoita, joten siitä ei voi sulkea toista pois.

Molemmat ovat sturnipennellaa. M. subbistrigellalta puuttuvat ulkosarakkeen etureunan valkeahkot hakastäplät.

2 tykkäystä

Kiitos vielä kummallekkin, laji tuli selväksi ja ehkä taas oppi jotain, havaintopylväitä katsellessa tein virheellisen päätelmän että subbistrigella olisi myöhäisempi laji.
T:Jyri