Lintuatlaksen tulospalvelu

Tulospalvelu kertoilee ihan höpöjä joidenkin ruutujen selvitysasteesta. Väittää, että ruudun 691:337 tilanne on erinomainen/266 pistettä. Ruudussa on kuitenkin havaittu vain 62 lajia, joten summa on mahdoton. Sama vika ainakin ruudussa 691:333, summa 249 ja lajeja 61.

Nyt katsottuna näiden ruutujen pesimävarmuussummat ja selvitysasteet ovat ihan ok, kun niitä katsoo ruudun sivulla (Lintuatlas - tulospalvelu). Millä sivulla virheellinen tieto näkyi?

Lajilista pävittyy tunnin-parin viiveellä, pesimävarmuussumma ja selvitysaste kerran vuorokaudessa. Joten periaatteessa ero voi johtua siitä, että joku on poistanut havaintojaan tässä välissä, mikä selittäisi asian.

Mikko / Lajitietokeskus

Täällä Lintuatlas - tulospalvelu ja tuossa ruudun omassa sivussa.

Seuraavana päivänä oli eri ruudussa höpösumma. On tietty teoriassa mahdollista, että joku on ilmoittanut suuren määrän havaintoja väärään ruutuun ja poistanut ne sen jälkeen kun summa on jo laskettu ja se on jäänyt näkymään seuraavaan laskentaan saakka. Miksei summa päivity samalla kuin lajilista?

Jostain piti tinkiä, jotta systeemi on riittävän nopea ja silti oli toteutettavissa resursseillamme. Muutamme tuota niin, että ruutusivu on aina sisäisesti synkroniassa (mutta silloin koko Suomen selvityastenäkymä on aina päivän epäsynkroniassa tämän kanssa.)

Mikko / Lajitietokeskus

Tulospalvelua on nyt muutettu niin, että ruudun sivulla pv-summa lasketaan uusimman lajiluettelon mukaan. Samalla pv-summa päivittyy myös koko Suomen kartalle.

Mikko / Lajitietokeskus