Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Lumenvalkoista (hometta limasienillä)

Onkohan tämä limasientä vai jotain hometta? Maapuun alapinnalla osittain sammaleessa.
-18_Sauvo

Lajie en tiedä eikä ole tullut kuvia tästä vastaan, mutta maastossa on kyllä tullut tätä joku kerta nähtyä lahopuulla kasvavalla sammaleella ja jokunen kuvakin on tullut otettua Toivottavasti joku tietää tälle nimen, itseänikin kiinnostaisi.

2 tykkäystä

Hei,

tässä kuvassa on nähtävissä vaikka mitä. Päällimäisenä jokin valkoinen home, joka on hyökännyt limasienten kimppuun. sienirihmojen alla on jotain/ joitain kotelosieniä, mutta en suurentamallakaan pysty kuin epäilemään keltanastakkaa, Orbiliaa tai jotain Nectriamaista lajia.

Ei ole mitenkään harvinaista löytää homehtuneitä limasieniä tai kotelosieniä ja myös kantasienillä viihtyy homeiden/härmien lisäksi muitakin lajeja, riesoja, haperonvieras, ym. Parannäpyn lisäksi limasieniltä voi löytää muitakin kotelosieniä.

Joskus esim. ojien ja purojen penkoilta löytää Trichopeziza gregarian helpoiten juuri siksi, että laajat alueet esiintymästä ovat valkoisen homeen valtaamia.

Kaipa näilläkin on jokin lajnimi tai lajeja voi olla useitakin, mutten ole vielä jaksanut paneutua näihin ja epäilen että minulla riittää tekemistä entisissä kiinostuksen koteissanikin…

Marja

1 tykkäys

Tässä samasta pari viikkoa sitten ottamaani kuvaa.

Otin kuvat kun tämä “lumi” on tullut jo tutuksi. Sitä tulee kurkattua tarkemmin kun ajattelee että siinä voisi olla jotain rakennetta, mutta lähemmin tarkasteltuna se näyttää vain “vanulta” taikka “raakasellulta”. Muitakin valkoisia maan pinnan valkoisia home- taikka nukkakasvustoja näkee, mutta tämä on jotenkin siisti ja houkuttelee katsomaan tarkemmin. Kuvassa se näyttää kasvavan suoraan sammaleelta.

Nettiselailu ei tässä oikein tunnu tuottavan tulotsa.

1 tykkäys