Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Mesipillikääpä, (Antrodia mellita) (oma ehdokkaani)

Tämän käävän kuvasin vanhan haavan maapuulta, joka oli lojunut paikallaan jo pitkään. Puuaines oli jo pehmentynyt aika lailla. Ulkonäön ja itiöemän värin perusteella arvion kyseessä olevan Mesipillikääpä, (Antrodia mellita). Muitakin vaihtoehtoja voi esittää? Rautalampi PS
Näytepala on tallennettu. Kääpä kasvoi paikalla myös v. 2018 syksyllä. Itiöemien koko vaihteli, pienikokoisista napeista, yli kymmenen sentimetrin laikkuihin. Niitä oli pitkin runkoa, pääasiassa haavan alapuolella.

Mesipilli varmaan on. Saman havainnon itsekkin tehnyt että Mesipilli löytyy helposti samalta puulta useamman vuoden ajan…

1 tykkäys

Mesipilllikääpä minullakin ykkösvaihtoehto. Mutta kittikääpä yllättää joskus, varsinkin silloin kun pillit ovat kyljessä kasvaessa venyneet. Näyttävät silloin hyvin samanlaisilta kun pillikokoa on vaikea arvioida.

1 tykkäys

Jos nämä ovat kaikki samalta rungolta, niin varmaan se mesipillikääpä on. Kommentoin, koska ensimmäinen kuva näyttää kyllä kovasti röyhelökäävältä (kaksi alempaa sitten eivät kyllä). Kuvasta tietysti vaikea saada täyttä käsitystä pillien koosta jne. Jos tämä olisi kuusi, niin sanoisin että aivan ilmeinen röyhelökääpä (siis vain 1. kuva). Ekologia ei sitten tietysti oikein sovi.

1 tykkäys