Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

Metsäjänis vai rusakko?

määritys

#1

Voiko näinkin huonosta kuvasta - turkin värin perusteella- päätellä, että siinä loikkii metsäjänis eikä rusakko? - Vaiko kapinen rusakko?
(Naantali, 11.4.-18)

_6674


#2

Moi, rusakko tämä on, metsäjäniksellä olisi vielä valkeaa talviturkkia ainakin jonkin verran vielä tähän aikaan vuodesta, muutenkin olemus rusakon, metsäjänis olisi myös selvemmin ruskea.
Jyri


#3

Tarkemmin katsottuna korvat vaikuttavat aika lyhyiltä rusakoksi, eli voisi ehkä olla risteymäkin, niistä ei kyllä ole juuri kokemusta.
T:Jyri


#4

Mitä nyt tuosta pienestä kuvasta näkyy niin silmät vaikuttavat keltaisilta, kuten rusakolla mutta korvat ovat liian lyhyet rusakolle. Näyttäisi olevan molempien piirteitä ja oma arvaukseni olisikin risteymä.


#5

Kiitos vastauksista! - Hankalaksi tekevät lajintunnistuksen - nuo risteymät. Tuosta turkista aattelin, että rusakko ei vaihda talviturkkia, mutta ilmeisesti väriä kuitenkin - ja nuo “pälvit” kuvan otuksella eivät viittaa mihinkään kapiin? - Voiko kapi yleensäkjään tarttua jäniseläimiin?


#6

Kyllä jäniseläimilläkin on oma kapinsa, joo kyllä suomalaiset rusakot vaalenevat , jotkin yksilöt huomattavastikin talveksi ,ilmeisesti luonnonvalinta suosinut “paremman” suojavärin omaavia.
T:Jyri


#7

Minusta näyttää ihan perusrusakolta. Korvat voi kuvassa olla mihin suuntaan vain ja näyttää siksi lyhyemmiltä kuin ovatkaan.