Metsäjänis vai rusakko?

Voiko näinkin huonosta kuvasta - turkin värin perusteella- päätellä, että siinä loikkii metsäjänis eikä rusakko? - Vaiko kapinen rusakko?
(Naantali, 11.4.-18)

_6674

Moi, rusakko tämä on, metsäjäniksellä olisi vielä valkeaa talviturkkia ainakin jonkin verran vielä tähän aikaan vuodesta, muutenkin olemus rusakon, metsäjänis olisi myös selvemmin ruskea.
Jyri

1 Like

Tarkemmin katsottuna korvat vaikuttavat aika lyhyiltä rusakoksi, eli voisi ehkä olla risteymäkin, niistä ei kyllä ole juuri kokemusta.
T:Jyri

1 Like

Mitä nyt tuosta pienestä kuvasta näkyy niin silmät vaikuttavat keltaisilta, kuten rusakolla mutta korvat ovat liian lyhyet rusakolle. Näyttäisi olevan molempien piirteitä ja oma arvaukseni olisikin risteymä.

1 Like

Kiitos vastauksista! - Hankalaksi tekevät lajintunnistuksen - nuo risteymät. Tuosta turkista aattelin, että rusakko ei vaihda talviturkkia, mutta ilmeisesti väriä kuitenkin - ja nuo “pälvit” kuvan otuksella eivät viittaa mihinkään kapiin? - Voiko kapi yleensäkjään tarttua jäniseläimiin?

Kyllä jäniseläimilläkin on oma kapinsa, joo kyllä suomalaiset rusakot vaalenevat , jotkin yksilöt huomattavastikin talveksi ,ilmeisesti luonnonvalinta suosinut “paremman” suojavärin omaavia.
T:Jyri

1 Like

Minusta näyttää ihan perusrusakolta. Korvat voi kuvassa olla mihin suuntaan vain ja näyttää siksi lyhyemmiltä kuin ovatkaan.

1 Like

Habitus on rusakkomainen, mutta korvat kuvassa todellakin metsäjänismäiset - mutta voivat olla taipuneet sivulle, kuten EeroK edellä kommentoi. Olen itse nähnyt useita risteymiä, ja tämä sopisi kyllä sellaiseksikin, eli ihan varmaa määritystä tästä ei voi tehdä suuntaan tai toiseen tämän kuvan perusteella, hännän näkeminen olisi voinut auttaa.

1 Like