Mikä kääpä kuusen juurakolla

Hei,
Mitä vaihtoehtoja? Maalahon järeän kuusen juurakolla. Koko pieni, alle 4 cm. Sitkeähkö, kumimainen. Valkoinen ulkopinta. Näytepala taisi tummua nopeasti. Ei voimakasta tuoksua. Useampi itiöemä. Kuvat linkin takana:
havainto laji.fi

Kuvien perusteella ehdottaisin sukua Postia (esim. Postia stiptica olisi mahdollinen), mutta ne ovat aika pehmeitä. Jos kääpä oli selvästi sitkeä, se ei sovi Postiaan. Rivikääpä voi joskus olla pelkkä pieni lakki, mutta siinä on yleensä ruskeaa sävyä yläpinnassa. Jos näytepala on olemassa, laji pitäisi ehkä varmistaa siitä mikroskoopilla.

Entäpä kuusenjuurikääpä?

Ei huono ehdotus. Juurakko kasvupaikkana ainakin sopii. Kuvissa ei oikein näy pillistön tyypillistä värisävyä tai lakin reunaa, josta juurikäävän voisi vahvistaa. En nyt muista, kuinka ahtailta pillit näyttivät kuvissa (kuvat latautuvat tuskallisen hitaasti), mutta männynjuurikääpäkin on mahdollinen kuusella. Helpointa pillistöä olisi arvioida kohtisuoraan pillin suuta vasten otetuista kuvista.

Mieleeni tuli, että jos olisikin nuori, kasvunsa alussa oleva kantokääpä, jonka yläpinnan väritys ei ole vielä kehittynyt. Muoto sopisi siihen hyvin.

Kiitos, tästä saa hyvän käsityksen vaihtoehdoista ja niiden tuntomerkeistä.