Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Mikä päiväperhonen? [Pararge maera]

Tämä löytyi kuvakansioista ja on kuvattu jo 9.7.2015 Heinävedellä. Jäin ihmettelemään noita täplien määriä, kun on vain yhdet? Mikä tämä on, metsäpapurikkoko? Kiitos!

Mielestäni tummapapurikko Pararge maera, koska etusiipien etureunassa ei näy selkeitä tummia juovia. Myös lentoaika viittaa tummapapurikkoon.

Tässä on tänään 23.6.2018 kuvattu papurikko, onko tämäkin tummapapurikko vai sittenkin metsäpapurikko? Tässä näkyy etusiipien etureunassa joitakin tummia juovia, mutta en tiedä ovatko semmoisia kuin metsäpapurikolla yleensä on. Ei nämä ainakaan niin selkeitä juovia ole kuin mitä joissakin nettikuvissa näkee.

Kyllä tuonkin tummapapurikoksi nimeäisin. Metsäpapurikolla näkyy etusiivissä kolme melko selvää juovaa (jos ei kyseessä ole kulunut yksilö), tummapapurikolla joko ei yhtään tai korkeintaan kaksi, ja ne ovat heikommin erottuvia kuin metsäpapurikolla. Noiden kuvien yksilöt ovat aika tuoreen näköisiä, joten tuntomerkit ovat hyvin esillä. Metsäpapurikko on myös tummapapurikkoa pienempi, suunnilleen tesmaperhosen kokoluokkaa tai pienempikin.

Kiitos! Nämä(kin) ovat vähän harrastaneelle vaikeita :slight_smile: