Mitä taksonomiaa laji.fi käyttää?

Mitä taksonomiaa laji.fi käyttää? Onko jokin kansainvälisesti sovittu eliöiden (tai erikseen kasvien, eläinten, muiden) taksonominen järjestelmä, joka on yleisesti käytössä?

Esim. Hyppyhäntäisten luokituksesta puuttuu Poduromorpha. Esim. Artfakta-sivustolta se löytyy.

Löytyykö jostakin netistä yleisesti hyväksytty taksonomia ja laji.fi:n käyttämä lähde, vai mistä nämä on saatu?
Kuva 8.7.2020, Oulunsalo

Lajitietokeskuksen luettelon taustalla ei ole yhtä yleistä, kattavaa taksonomiaa, vaan eri lajiryhmien asiantuntijat vastaavat lajiryhmänsä luettelon ylläpidosta. Lajiluettelon vuosiversioiden metatiedoissa on kerrottu, mihin lähteisiin luettelo perustuu kunkin lajiryhmän osalta:

Mahdollisista virheistä ja puutteista kannattaa laittaa viestiä osoitteeseen helpdesk@laji.fi, josta ne välitetään lajiryhmien asiantuntijoille. Välitän tämän toiveen lisätä Poduromorpha hyppyhäntäisten luokitukseen.

Eija-Leena/Lajitietokeskus

1 Like

Kiitos vastauksesta! Näitä taksonomioita näkee niin erilaisia, rupesi kiinnostamaan, miten ne valitaan.

Collembola-lahkon korkeamman tason taksonomiassa ei ole vielä sen laatuista yleistä konsensusta, että sitä kannattaisi vielä lisätä tänne. Laji.fi:ssä Collembola-lahkoa alempi taso on heimo, ja alalahkot ja superfamilyt on vielä jätetty laittamatta. Tällä hetkellä ne eivät lisäisi tietoarvoa, mutta myöhemmin aiheuttaisivat huomattavaa lisätyötä, kun lajit hyppivät edelleen heimojenkin välillä.

1 Like

Kiitos vastauksesta.