Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Mitään ei näy yhdistelmällä Firefox + iMac

Erikoinen ongelma:

Kun avaan yhdistelmällä iMac+Firefox lajitietokeskuksen sivut, sivu latautuu, mutta näkyviin ei tule mitään; pelkkä valkoinen tausta. Kokeilin samaa Safari-selaimella (+iMac) ja sivusto toimii ongelmitta. Aamulla sivusto toimi Firefoxilla ongelmitta. Ja tälläkin hetkellä kirjoitan lajifoorumille viestiä yhdistelmällä Firefox+iMac, mutta laji.fi ei näy.

Pakotin sivun päivityksen, poistin evästeet, päivitin N kertaa uudelleen ja jopa kokeilin Firefoxin poistamista ja uudelleenasennusta, mutta tuloksetta.

Ideoita?

Mikä versio Firefoxista sinulla on käytössä, entä macOS? FF on ollut melko omituinen 65.0.1 versiosta lähtien, mutta laji.fi näkyy ihan oikein omassa Macbookissa (Mojave). iMacissa on joskus ihan omia ongelmiaan, mitä ei esim. läppäreissä saada toistumaan.

Uusin versio onkin jo 65.0.2, mutta se ei ole automaattipäivityksessä vielä jaossa.

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/65.0.2/releasenotes/

Minulla on juuri tuo 65.0.2 (64-bit).

Hei

Kiitos paljon raportista. Ikävän kuuloinen virhe. Yritämme saada tämän toistettua jotenkin täällä, mutta emme vielä ole siinä onnistuneet. Käytämme firefox versiota 65.0.2 ja macOS 10.14.3 ja siinä se näyttäisi toimivan… jatkamme kuitenkin tämän tutkimista.

Ok, kiitos.

Jotain outoa siinä on, kun se lakkasi näkymästä kesken käytön. Olin siirtymässä lajinäkymästä havaintopuolelle, kun yhtäkkiä kaikki lakkasi näkymästä. Olen yrittänyt suorilla linkeillä eri osioihin, mutta tuloksetta. Pitänee poistaa Firefox vielä kertaalleen ja tyhjentää mahdolliset jämät ennen uudelleenasennusta.

Ei mitään. Saimme yliopiston Edgellä toistettua vähän samanlaisen tilanteen ja löysimme mahdollisen ongelman. Edgellä ongelman ytimessä oli localStoragen hakeminen, joka heitti aikaisessa vaiheessa virheen ja jätti sivun suorituksen siihen ja näin ollen koko sivun tyhjäksi. Vein juuri korjauksen tästä linjoille ja toivottavasti tämä ratkaisi ongelman myös tuossa tilanteessa. Jos ongelma vielä esiintyy, niin voitko katsoa tulisiko konsoliin mitään vinkkiä siitä mistä ongelma voisi johtua?

Oliko teillä läppäri? Niissä eivät iMacin ongelmat useinkaan toistu, sama koskee pönttömäkkejä.

Ah ok. Enpä tuota tiennytkään (itselleni linux ympäristöt kyllä paljon tutummat). Meillä on tosiaan vain mac läppäri täällä jolla voimme testata. Hmm pitää katsoa jos pääsisi jossain testaamaan tuota iMacillä.

Kantapään kautta opittua sovellustuessa…

1 tykkäys

Konsoli kertoo tällaista:

NS_ERROR_FILE_CORRUPTED: main.c0fa10db165a8809c831.js:1
dv https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
cv https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
n https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
dv https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
cv https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
get https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
Ct https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
Et https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
factory https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
n https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
dv https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
cv https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
n https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
dv https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
e https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
e https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
Pv https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
create https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
bootstrapModuleFactory https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
invoke https://laji.fi/polyfills.56fe5bd5c0f543284872.js:1
onInvoke https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
invoke https://laji.fi/polyfills.56fe5bd5c0f543284872.js:1
run https://laji.fi/polyfills.56fe5bd5c0f543284872.js:1
run https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
bootstrapModuleFactory https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
zUnb https://laji.fi/main.c0fa10db165a8809c831.js:1
invokeTask https://laji.fi/polyfills.56fe5bd5c0f543284872.js:1
runTask https://laji.fi/polyfills.56fe5bd5c0f543284872.js:1
invokeTask https://laji.fi/polyfills.56fe5bd5c0f543284872.js:1
y https://laji.fi/polyfills.56fe5bd5c0f543284872.js:1
b https://laji.fi/polyfills.56fe5bd5c0f543284872.js:1

Helmi kiitos paljon tästä. Vähän arvelinkin että tuolla oli jotain tekemistä localstoragen kanssa. Ilmeisesti jostain syystä firefoxissasi on tuo tallennustiedosto korruptoitunut. Tätä ei pitäisi tapahtua ja jännä ettei firefox osaa selvitä tuosta tilanteesta…
Katsomme jos pystymme tekemään tuolle jotain täältä käsin. Sillä välin voit kokeilla jos näiden ohjeiden seuraaminen korjaisi tilanteen:
https://davidjb.com/blog/2017/11/resolving-an-ns_error_file_corrupted-error-in-mozilla-firefox/
Lyhyesti tuolla meinitut vaiheet menee seuraavasti:

  1. mene laji.fi sivulle
  2. avaa konsoli ja kirjoita rivit
    localStorage.clear()
    sessionStorage.clear()
  3. tee kohda 2. uudelleen
2 tykkäystä

Jo vain toimii!! KIITOS!

Mutta: ongelma omituisesti palautui selaimen uudelleenkäynnistyksen jälkeen, mutta poistui samoilla ohjeilla. Outo juttu…

Np hyvä kuulla että auttoi.

Mutta ohhoh todella outoa että toistuu noin helposti… hmm näyttää vähän siltä että kyseessä on aika vanha firefox bugi (https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1341070) joka toistuu joissain koneissa hyvinkin usein… Toivottavasti saisivat tuon korjattua asap. Sillävälin tutkimme jos voisimme jotenkin kiertää ongelma.