Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Muutama epävarma/tuntematon sieni

  1. Kuvattu 06.10.2018 Pieksämäen Ankelessa rehevästä kalkkivaikutteisesta kuusikosta. En tästä oikein muuta saa kuin pisamamalikan. Velutipesillä laji merkitään Lepista flaccida f. gilva eli olisko siis kyseessä ruskomalikan muoto vaiko oma laji?

  1. Pieksämäki 06.10.2018 rehevä kuusikko. Silkkiseitikkiä tästä mallailen. Ei oikein löydy kuvaa ihan vastaavasta seitikistä ja näillä ei ole kyllä yhtään violettia sävyä heltoissa.

  1. 25.09.2018 Sipoon Hindsby, puronvarsi vanhassa kuusivoittoisessa sekametsässä. En tiedä mistä suunnasta etsiä tälle nimeä.

Ensimmäinen mielestäni ruskomalikka. Kaksi seuraavaa ovatkin haastavampia. Toinen on joku seitikki, ei kuitenkaan silkkiseitikki. Voisiko mennä jonnekin sektioon Bovini / Sordescentes - ne toki ovat lajilleen tosi hankalia ja huonosti tunnettuja. Kolmas ehkä joku risakas?

1 tykkäys

Seitikki ei tutulta näytä. Risakas on Inocybe cincinnata, sirorisakas: jalan suojusjätteet ovat punertavanruskeita, mikä on hyvä tuntomerkki. Heltan terän pitäisi olla tumma, mikä ei kuvassa oikein erotu. Tämä on yleinen monensorttisten rehevien paikkkojen laji.

1 tykkäys