Napalakki

Tällainen hiukan oudonnäköinen napalakki löytyi tänään Espoon Tremanskärrin pitkospuureitin varrelta. Päältäpäin kuin poimunapalakki, mutta alapuoli aika toisenlainen. Pähkäilin eri vaihtoehtoja, ja nevalakki olisi tietysti mukava löytö. Oletan kuitenkin että on vain haalistunut oranssilakki (Rickenella fibula), mutta onko jollakulla muita ehdotuksia?


Minusta tuo ei ole nevalakki jolla lakki on nipukallinen

Rickenelloissa on kolmaskin laji R. mellea, joka on vaalea ja josta muistaakseni FTE mainitsee että se on huonosti tunnettu. Olen löytänut tällaisia vaaleita (sammaloituneelta nurmikolta)

Olen ne kirjannut fibulaan koska tuosta melleasta ei oikein löydy tietoa enkä älynnyt ottaa tuosta näytettä. Voihan se olla että meiltä löytyy tätä melleaa, mutta asia ei varmaan oikein selviä ilman sekvenssejä?

Kiitos Henri,

itsekin päättelin samalla tavalla. Jotain kuvia tuosta melleasta löysin ja niissä oli perusväritys kellanruskehtavansävyinen. Toisaalta tuo FTE oli hyvä idea sikäli että katsoin vielä sen, ja siellä sanottiin suoraan fibulan kohdalla “washing out to whitish”. Eli eiköhän nämä nyt sitten ole haalistunutta fibulaa.