Ohdakekärsäkäs [Larinus sturnus]

Toinen hauska kohtaaminen oli eilen ohdakekärsäkkään kanssa. Tänään sain kuitenkin parempia otoksia, kun löysin tämän pihan reunan huopaohdakkeista. Koska kyseessä on myös tunnistustoive, niin laitan otsikkoon kysymysmerkin.Joensuun Kiihtelysvaara 14.6.2023

1 Like

Joo eiköhän se ole se. Suomeen on ilmestynyt toinenkin samannäköinen laji L. turbinatus, mutta sen kärsä on aika selvästi lyhyempi (muista eroista en ole selvillä).

Kiitos kommentistasi, Juha. Voinen ottaa otsikosta kysymysmerkin pois. En ollut huomannutkaan tuota toista vaihtoehtoa, mutta kun nyt vertailin, niin muuten hahmo ja väritys ovat niissä hyvin samanlaisia, mutta kuten mainitsit, kärsässä on selkeästi eroa.

Nyt kannattaa pitää huopaohdakkeita silmällä L. turbinatuksen varalta. Laji on pienempi kuin L. sturnus ja kärsä on suora ja lyhyt.

2 Likes

Kiitos, Pekka! Täällä päin sanotaan “juohautuksesta”, kun vinkataan jostain asiasta. Minun pientareillani huopauhdakkeet - nuo lapsuuden “partasudit” - ovat juuri aloitelleet kukintaansa. Täytyypä tutkailla sillä silmällä. Hyvä kuva sinulla! :+1: Havaintoja on tehty vielä aika suppealta alueelta kaakonkulmilta, Pohjois-Karjalasta ei vielä yhtään mainintaa.

Kuva on netistä nyysitty ei siis oma :sweat_smile: Tarkoitus on kyllä lajia etsiä…

Ok. Jatketaan etsimistä! :crossed_fingers: