Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

Onko Hyönteisfoorumi lopullisesti kadonnut?

havaintopalvelu

#1

Onko nyt käynyt niin paha onnettomuus, että suomalainen Hyönteisfoorumi on pudonnut pois koko internetistä? - Olen pitkin kevättä usein kokeillut erilaisia linkkejä sinne - tuloksetta: eivät avaudu - edes nimeksikään. :frowning:

Samalla kysyisin: voinko vahingossa tehdä virheen, jos tallennan saman havainnnon sekä Hyöntiestietokantaan että Hatikkaan tai Laji.fi:hin? Mihin näistä ensisijaisesti kannattaa havaintonsa laittaa?


#2

Havainnon tallennus kahteen paikkaan ei ole suositeltavaa. Kaikkien kolmen (Hyönteistietokanta, Hatikka ja Vihko) havainnot tulevat Lajitietokeskuksen ja Laji.fi-portaalin kautta käytettäväksi.

Hatikkaa ei kannata enää ryhtyä käyttämään, sillä Vihko korvaa sen.


#3

Itse suosittelen nykyisin kaikille Lajitietokeskuksen Vihkoa: https://beta.laji.fi/vihko

Oikealta ylhäältä kirjautuminen/rekisteröityminen, tallennus retkilomakkeella (jos lomakkeesta puuttuu tarpeellisia kenttiä, niitä voi lisätä pienen hammasrataspainikkeen avulla), sijainti klikataan mieluiten tarkkana pisteenä kartalle, ja lopuksi tallennus painikkeella "Tallenna julkiseksi", joka on aivan sivun vasemmassa alakulmassa.

On nimittäin hyvin todennäköistä, että Vihko tulee myös syrjäyttämään Hyönteistietokannan tulevaisuudessa, kunhan se ensin saadaan valmiiksi.


#4

Ja vaikka kahden saman havainnon tallettamista tulisi välttää, pidän sitä silti pienempänä pahana kuin tallentamatta jättämisen. :slight_smile:

Hyönteisfoorumin tilanteesta en tiedä muuta kuin sen, ettei sinne ole päässyt taas todella pitkään aikaan.


#5

Ok, kiitokset vastauksista! - Täytyy sitten totutella näihin uusiin sivuihin ja "Vihkoon" ja luetteloihin. Ei niin vaikeaa, etteikö sitä vanhanakin oppis... :slight_smile: