Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Oranssia pihlajalla?

Moi, kuvattu tänään Pyhärannassa, tämä isommasta päästä n.2mm, ( mikähän toi pieni rinkulakin on, huomasin vasta kuvasta). Pienessä kuolleessa puuvainajassa (ehkä pihlaja) josta ei ollut jäljellä kuin varren tynkä.
T:Jyri

Hei,

oliko se varmasti lehtipuun tynkä?

Habituksesta kun tulee mieleeni jokin Lachnellula, havukarvakka ja niitä voi löytää talvellakin. Kuten suomenkielinen nimikin vihjailee, ne ovat havupuun lajeja.

Marja

Moi, löysin tälläisen lajin kuin dasyscyphus bicolor voisiko olla , en oikein havupuuta tosta saa.löysin risun vielä lumihangesta nyt sateensuojassa kuivumassa.
T:JyriDSCN0371

1 tykkäys

Hei,

keltakarvakka, nykyisin Capitotricha bicolor (synonyymejä:Lachnum bicolor, Dasyscyphus bicolor jne) on yleinen lehtipuilla, varsinkin koivulla. En kylläkään ole sitä juuri talvisin tavannut, mutta vaikka täällä onkin lunta reilusti yli puoli metriä, niin sitä ei kaikkialla Suomessa taida paljoa olla. Eli kaipa se sitten sitä on.

Sieniterveisin: Marja

Moi ja kiitoksia taas, karvakoiden teksteissä lukee keväisin ja syksyisin ja kun täällä lounaisrannikolla ei talvea ole ollut oikeastaan lainkaan niin näkyy kasvavan ‘talvellakin’. itse hylkäsin ehdottamani lajin liian keltaisena, mielenkiinnon herätti oksakarvakka joka näyttäis olevan ainakin enemmän oikean värinen, mutta elintavoista en löytänyt mitään ja kun kielet ei taivu…