Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Päivämääristä

Hei,
Hei,

Miten havainnoista pystyy hakemaan tietyn ajanjakson kaikki havainnot? esim. huhtikuun havainnot vuosilta 2010-2018? Nythän jos alkupäiväksi laittaa 1.4.2010 ja loppupäiväksi 30.4.2018 haku antaa kaikki tuon välin havannot. Minkälaisella hakulausekkeella se onnistuu vai onko se mahdollista? jos ei ole mahdollista niin minusta se on melkoinen puute.

Toinen asia mikä päivämääristä pistää silmään on se että hakuehdoissa päivämäärä on muotoa pp.kk.vvvv mutta hakutuloksessa muotoa vvvv-kk-pp. Samaa epäloogisuutta on myös vihkossa havaintojen syötön ja havaintolistan välillä. Jos nuille tehdään jotain säätöä niin kannattaisin muotoa pp.kk.vvvv.

T: Mikko H.

Tuo vuodenajan mukaan haku on työlistalla.

Havaintolistauksessa on tuo toinen järjestys, jotta kyseisen kentän mukaan järjestäminen (sorttaus) toimii oikein. Tätä emme ole muuttamassa.

Outo lähetymistapa, että lista sortataan näkyvillä olevan tekstin mukaan eikä serverin päässä. Eikö tuohon sitten saa päivämäärälle piilosaraketta, jonka mukaan sorttaus menee? Olisi mukavampaa nähdä päivät kansallisten standarien mukaisina.