Omien havaintoerien selailu kännykällä

Olisi paljon parempi, jos omia havaintoeriä voisi etsiä havaintopäivän mukaan. Tallennuspäivä kun voi olla mitä vain. Itse tallennan havaintoja sitä mukaa kuin ehdin materiaalia preparoida, joten tallennuspäiväkin muuttuu koko ajan. En sillä löydä kovinkaan helposti etsimääni. Havaintopäivän perusteella löytää havainnot paljon helpommin.

Omia havaintoeriä voi hakea havaintopäivämäärän mukaan kahdella tavalla:

Omat havaintoerät-sivulla: valitse valikosta havaintovuosi ja järjestä taulukko havaintopäivän mukaan.

Havaintohakusivulla, rajaamalla havaintopäivämäärän mukaan, esim. viimeiset 7 päivää: https://laji.fi/observation/own?time=-7%2F0&observerPersonToken=true

(Koska yhdessä havaintoerässä voi olla havaintoja monelta eri päivältä, havaintopäivämäärän perusteella tehdyt haut eivät ole aina täsmällisiä.)

Mikko / Lajitietokeskus

Mun kännykässä ei voi järjestää eriä muuten kuin tallennuspäivän mukaan. En löytänyt mistään mitään muuta vaihtoehtoa. Tietokoneella tilanne on tietysti toinen. Selaa havaintoja -toiminnolla tuo on mielestäni vähän monimutkaisempaa.

Ongelmahan on siis se, että mobiililaitteella ruutu on niin pieni, että havaintoeräselaus valikoi jollakin prioriteetilla, mitkä sarakkeet se ko. sivulla näyttää. Tietokoneen isolla ruudulla näkyvät kaikki, kännykällä vain muutama. Olisiko tuossa mahdollista parantaa käytettävyyttä mobiiliselaimilla esim. sillä, että sarakkeita voisi muokata (määrä+järjestys)?

1 Like

Kiitos kommenteista. Teemme niin, että laitetaan havaintoaika-sarake aina näkyville, ja tilan saamiseksi laitetaan havaintomäärä-sarake piiloon mobiilikäyttöliittymässä. Muutos olisi tulossa käyttöön ensi viikolla.

Mikko / Lajitietokeskus