Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Pieni sieni pellossa [Ciboria cf. caucus]

Moi, kuvattu 26.3.2019 Pyhärannassa metsänreunassa pellon puolella, oikea väri oli ruskeampi, ekassa kuvassa mittakaavaa antamassa “normaalin” kokoinen rusakon pipana.
T:Jyri

Nuo on norkkopikareita, Ciboria cf. caucus.

Niitä näkee heti lumien sulettua, itse löysin nyt ekat maaliskuun vikalla viikolla. Lajeja on useita, jos esim. kasvoi lepän norkoista niin sitten voisi olla lepännorkkopikari, Ciboria amentacea. Pähkinällä on omansa etc., mutta taksonomiat taitavat olla vähän erilaisia eri lähteissä. Joka tapauksessa norkkopikari.

1 tykkäys

Kiitoksia, ympäristö on pääasiassa rantalepikkoa mutta ko. paikalla vallitseva on varttunut istutuskoivikko mutta kirjani ei mainitse koivusta mitään, amentaceasta sanotaan että myös haavan norkot käy joka tässä tapauksessa olisi todennäköisempi kasvualusta koska juuri tällä kohdalla jokusia haapoja lähellä, lisäksi sanotaan että myös raidan emi ja hedekukilla.
T:Jyri

Hei,

nuo isot ovat todellakin norkkopikareja, mutta en voi jättää huomauttamatta, että ainakin ylemmässä kuvassa on myös rikkapikaria oikealla olevalla kasvilla ja luultavasti vas. yläkulmassakin, jos sitä pientä sientä kuvasta yrittää etsiä :wink:

Marja

1 tykkäys