Kuvien sieni on varmaankin norkkopikari Cibaria Caucus?
Sienet kasvoivat tervalepän norkkolla.
Kuvattu Kirkkonummella tänään 19.4.2018.
Sienet kasvoivat tervalepän norkkolla. Kuvattu Kirkkonummella tänään 19.4.2018.
Kuvien sieni on varmaankin norkkopikari Cibaria Caucus?
Sienet kasvoivat tervalepän norkkolla.
Kuvattu Kirkkonummella tänään 19.4.2018.
Ciborioitahan on useita lajeja eri kasvien norkoilla ja en tiedä pystyykö lajilleen saamaan kuvasta, mutta eiköhän tuo kuitenkin ainakin laajassa merkityksessä ole norkkopikari.
Laji.fi on ilmoitettu norkkopikarit nimellä ciboria caucus, onko tämä tarkka laji vai norkkopikari laajassa merkityksessä. Pitäisikö olla ciboria sp. Ja tarkennuksena kasvoi tervalepän norkkolla.
Lepällä on mieluummin Ciboria amentaceae.
Kiitos. Mielenkiintoinen linkki vaikka minulle liian vaikea.
Kääpäpuolella arianakäävillä on mahdollista käyttää ryhmänimeä Phellinus iqniarius(sensu lato), eli arinakääpä laajassa merkityksessä. Onko norkkokäävillä tällaista ryhmänimeä.
Voisi varmaan laittaa joko Ciboria caucus tai pelkkä Ciboria. Kuvittelisin, että lajilistaa päivitetään aikanaan ja ehkä joku aikanaan varmistaa havainnon tai ehdottaa lajia.
Foorumi on osaksi toteutettu VieKas LIFE -hankkeen osana (Finvasive LIFE, LIFE17 NAT/FI/000528). Viekas on haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden kasvattamiseen keskittyvä hanke, joka on osittain rahoitettu EU Life-ympäristöohjelman tuella. Life on Euroopan unionin rahoitusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on kehittää yhteistä ympäristöpolitiikkaa ja lainsäädäntöä tukemalla luonnonsuojelu- ja ympäristöhankkeita eri puolilla Eurooppaa.