Mukavana yllärinä poimuheltta, Schizophyllum amplum. Kasvoi alasleikatun pajun juurivesalla. Eteläinen laji jonka esiintymisestä Suomessa en tarkemmin tiedä.
Itse löysin tänään vuoden ekat norkkopikarit (tosin lepän norkoilta, eli C. amentacea kyseessä).
Tuo poimuheltta onkin mielenkiintoinen! En tiedä olenko edes aiemmin ollut tietoinen lajista. Ei varmaan Suomesta löydy paljoa havaintoja? Laji.fi:ssä on vain yksi aiempi havainto – kuitenkin jostain syystä on luokiteltu LC:ksi. Saa nähdä jos tämä seuraisi halkiheltan esimerkkiä ja leviäisi täällä pohjoista kohden rasvatun salaman nopeudella.
Juu samaa kattelin että LC mutta vain yksi kirjaus 20 vuoden takaa, mutta saattaisi nyt levitä halkiheltan tapaan? On kyllä helppo tuntea jos vaan sattuu huomaamaan.
Voi että mitä löytöjä, kai se on itsekin lähdettävä risuja ja käpyjä käänteleen huomenna. Poimuhelttaa tuskin vastaan tulee mutta jos nyt joku rähmä sentään osuisi silmään. En tajua miten bongaatte noita pieniä
Tuota eihän nuo ole edes pieniä… G. ribiskin on tuollaisena rykelmänä ja varsinkin kostealla kelillä malja avoinna loppupeleissä ihan kohtuu kokoinen.
Silmä harjaantuu pieniin ja niitä voi myös aktiivisesti etsiä.
Parina päivänä olen Nurmijärvellä bongaillut, mutta vielä on aika vähän kevään merkkejä täällä päin. Yksittäinen hirvenparvimaljakasryhmä löytyi kuitenkin peuran jätöksiltä:
Foorumi on osaksi toteutettu VieKas LIFE -hankkeen osana (Finvasive LIFE, LIFE17 NAT/FI/000528).
Viekas on haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden kasvattamiseen
keskittyvä hanke, joka on osittain rahoitettu EU Life-ympäristöohjelman tuella. Life
on Euroopan unionin rahoitusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on kehittää yhteistä
ympäristöpolitiikkaa ja lainsäädäntöä
tukemalla luonnonsuojelu- ja ympäristöhankkeita eri puolilla Eurooppaa.