Pihaperhosseuranta 2024

Pihaperhosseuranta 2024 on vihdoin julkaistu! Mikäli seuranta kiinnostaa, laita vaan minulle viestiä tai kommentoi alle, niin sovitaan tarkemmin. Helpointa osallistuminen on Laji.fin tai iNaturalistin kautta havaintoja normaalisti kirjaamalla, kunhan havainnot tallennetaan tietyillä ehdoilla - niissä autan mielelläni. Mukaan vaan, ennen kaikkea kisaamaan itsesi kanssa siinä, kuinka paljon juuri SINÄ voit havaita perhoslajeja juuri SINUN kotiympäristöstä vuodessa. Me muut olemme vertaistukena ja kirittäjinä. :smiley: :green_heart:

Klikkaa tästä päästäksesi tulosseurantaan 2024

Perusidea lyhyesti: “Pihan” alueena on kotipisteen ympärillä oleva 1000m säteinen ympyrä, mutta voi itse päättää pysyykö omalla pihalla vai katseleeko sen ulkopuoleltakin. Kotipisteeksi kelpaa oma tai puolison koti ja mökki sekä omien tai puolison vanhempien/isovanhempien vastaavat. Muita paikkoja voidaan hyväksyä erillispyyntöjen perusteella. Seurannan alueella voi harrastaa miten haluaa; esim. erilaisia houkuttimia ja pyydyksiä saa käyttää vapaasti. Yksi määritetty laji on yksi piste eli pinna ja kaikki suur- ja pikkuperhoset lasketaan kaikissa kehitysasteissaan, kunhan määritys on varma. Aloittelijoiden kannattaakin pyytää kokeneemmilta apuja määrityksissä. Seurannalla on Facebookissa aktiivinen ryhmä verkostoitumiseen: Suomen Pihaperhosseuranta | Facebook

Tervetuloa mukaan! Ja jos jokin mietityttää, niin kysy lisää! Joko tässä, yksityisesti tai vaikka sähköpostilla harrynystrom ät gmail piste com (kirjoitusasu muutettu roskapostin välttämiseksi).

Mites, että voiko havainnoida kahdesta paikasta (mökki ja koti)? Ja voiko mukaan laskea aiemmat havainnot (esim kevään 1. nokkosperhonen)?

Lähetän sinulle sp:tä

Molempiin kyllä. Laita viestiä, jutellaan tarkemmin! :+1:

Eli mites voin osallistua?
Ystävällisin terveisin Ilari Kämäräinen!

Laitoin yksityisviestiä, kun en nähnyt, että sinulta olisi tullut sähköpostia [EDIT: olikin roskapostissa, laitoin myös sähköpostia].