Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Pitkäsarvinen


#1

Pachyta lamed oletan? Somero, nurmikkokävelyllä, 23.7.2016.

Jos olen oikeassa, miksi tämä on niin harvalukuinen jos se elää niin yleisellä substraatilla kuin kuusenjuurilla, niin kuin Nationalnyckeln väittää?


#2

‘Vienanjäärä elää pystyyn kuolleiden, järeiden kuusten juurenniskoissa ja juurissa. Laji lisääntyy vanhoissa kuusimetsissä avoimilla paikoilla seisovissa puissa’

‘Metsäammattilaiset’ ovat huolehtineet siitä, että järeitä, vanhoissa metsissä kasvavia kuusia löytyy suhteellisen vähän.


#3

Havainto on sen verran mielenkiintoinen, että olisiko sinun mahdollista tallentaa se vaikka kuvan kera osoitteessa https://beta.laji.fi/vihko? :slight_smile:

Kirjautuminen tai rekisteröityminen tehdään linkitetyn sivun oikeasta ylänurkasta käsin ja tallennus suoritetaan ns. retkilomakkeella.


#4

Nationalnyckelnin mukaan ei ole mitään viitteitä siitä, että laji olisi harvinaistunut. Niin kuitenkin oletetaan, kun vastikaään kuolleiden puiden ja kantojen juuret harvenevat.

Luulisi että juuria löytyy. Tämän löytöpaikan läheisyydessä on nyt enemmän kuolleita juuria kuin viime vuonna, kun pieni vanhan metsän tilkku on nyt siistissä pinossa.