Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Ruskea sieni 18.10 [rousku, ehkä lakritsi-]

Nurmikolla, vieressä vaahtera ja mänty. Karhula 18.10.

Yllättävän hankalan näköinen. Kyllä tuosta kuitenkin eniten joku rousku tulee mieleen, ja ekologian perusteella lähinnä tammenrousku. Lakritsirousku voisi olla myös mahdollinen, mutta ei kai se voi nurmikolla kasvaa. Oliko tammia missään lähettyvillä?

1 tykkäys

Ei ollut tammia lähistössä. Kyseessä pieni nurmikkoallue, jossa yksi vaahtera ja yksi mänty. Vieressä vanha puutalo. Taisi siinä joku kantokin olla, sen lajia en osaa sanoa. Tämänkaltaisia sienikasvustoja nurmikolla 3 kpl.

Hei,

habituksesta tuli itselleni ekana mieleen lakritsirousku, kun en eteläisiä lajeja tunne. Lakritsirousku osaa olla isona kohtalaisen kokoinen eli peräänkuulutan jälleen kerran lisätuntomerkkejä. Koko, tuoksu, maku, (mahd rouskun/ haperon tapauksessa murtuuko juustomaisesti ja vuotaako murrettaessa nestettä ja jos, minkä väristä, miten pintakelmu irtoaa) ym. vaikka olen itsekin taipuvainen pääsääntöisesti unohtamaan ainakin sen maistelun :flushed: Älkää pahastuko, jos aina toitotan näiden lisätuntomerkkien perään. Kun aikoinaan aloitin sienipolun akatemian, sain usein vastaavia viestejä, mutta ymmärsin lopulta, että ne tiedot olivat tarpeellisia, jos halusi tietää, mitä oli löytänyt ja jos sen viestin kuvineen viitsi väsätä, niin kaipa sitä tietoa halusi.

Hienoa kuitenkin, että alapuoli on kuvattu.

Onkohan ekassa kuvassa kuitenkin pihlajanlehtiä, eli ehkäpä ovat turhan pieniä lakritsisellaisiksi…

Marja

2 tykkäystä

Lakritsirouskua kannatan!

1 tykkäys

Onhan se joo kaikkein eniten lakritsirouskun näköinen. Mutta kummallinen kasvupaikka.