Ryhmä minimaalisia valkoisia, osa 2

Tällaisia löytyi tammen tai vaahteran maapuulta. Samaa kokoluokkaa kuin edelliset valkoiset. Väri hiukan harmaaseen vivahtava eivätkä kasva niin tiiviissä ryhmässä. Eli voisi olla eri laji…? Ollaankohan edelleen tiimakoissa?

1 tykkäys

Hei,

ei olla, tiimakoilla on yleensä jonkin asteinen jalka ja nämä ovat korkeintaan nastakkamaisia, eikä värikään oikein sytytä. Latasin kuvan ja suurensin, enkä nähnyt karvojakaan, korkeintaan jotain nyppyjä reunassa…
Etelä-Suomen lajistoa tuntemattomana en pysty oikein antamaan edes suku ehdotusta, kun ei ole mielestäni Mollisia tyyppinenkään. Jään odottelemaan, josko Unto osaisi antaa jotakin osviittaa suvusta tai lajista.

Taas tarvittaisiin se mikroskopia… Tosin niinhän minullekin aikoinaan kerrottiin ja kun sen sitten pystyt tarjoamaan, niin saat huomata, ettei sekään aina riitä. Maassamme kun ei ole juurikaan näiden pienten kotelosienten asiantuntijoita harrastajista puhumattakaan. Jos olet oikein sinnikäs päädyt hakemaan apua maamme ulkopuoleta ja aikanaan tulet huomaamaan, että jotkut löytösi jäävät silti vaille määritystä.

Jatka silti! Näistähän voi ottaa näytteenkin, kuivata ja toimittaa johonkin kasvimuseoon ja toivoa, että saa vastauksen edes muutaman vuoden kuluttua…

Nykyisin tosin vitaalitaksonomia on Baralin myötä tuonut parempia mahdollisuuksia päästä määrityksiin. Vitaalitaksonomia tarkoittaa eläviä rakenteita eli tuoreita näytteitä, kuivatuissa sekä makro- että mikro-ominaisuudet voivat muuttua/muuttuvat.

Marja

1 tykkäys

Niinpä. Oudon oloinen on minunkin silmääni. Harmahtava värisävy vie ajatukset Mollisia- porukkaan, mutta olemus on jotenkin vieras. En saa puserretuksi mitään kunnon ehdotusta.

1 tykkäys