Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Skandinavian luontohavaintoja kartalla ja kaavioina

www

#1

Rakentelin joululomaprojektina sovelluksen, jolla voi selailla lajihavaintoja Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta: http://biomi.kapsi.fi/bio-browser/ Havaintoja voi katsella kartalla sekä vuosi- ja kuukausikaavioina.

Sovellus on vielä kehitteillä, mutta palautetta saa mielellään lähettää, etenkin jos jokin ei toimi. Kannattaa huomata ettei sovellus toimi kovin vanhoilla selaimilla.

Mukana on reilut 85 miljoonaa havaintoa GBIF-palvelusta ladattuna. Uusimmat havainnot ovat n. kolmen kuukauden takaa, vaihdellen datalähteestä riippuen. Suomalaisia havaintoja ei ole mukana, koska niitä ei ole juurikaan saatavilla GBIF:sta, mutta aikeissani on myöhemmin (kun ehdin) päivittää sovellukseen Lajitietokeskuksen kautta julkaistua dataa.


#2

Laitoin kyselyn vetämään lajilla Bryotropha similis ja vielä tuntia myöhemminkin se pyörittää eräänlaista “prosessi käynnissä”-logoa ruudussa. En ole saanut sieltä siis mitään tietoja ulos. Selaimena uusin Firefox ja käyttis Windows 7.


#3

Kumma, minulla haku toimii nopeasti (<0.5 s) myös Firefoxilla. Kokeile ladata sivu uudelleen (ja paina F12 ja katso valittaako selaimen console virheistä).


#4

Samoin mulla toimi haku todella nopeasti Firefoxilla :slight_smile:


#5

Ei vaan minulla toimi. Voi liittyä jotenkin firman verkkoon, kun enhän minä täältä käsin päässyt osallistumaan edes edelliseen lajitietokeskuksen palaveriinkaan. Pitänee testata vielä kotona uudelleen. :slight_smile:


#6

Hieno! Suuret kitokset!


#7

Kartta ei oikein iPadiin lataudu mobiiliyhteyden kautta. Vuosidiagrammi tulee, samoin muut sivut näkyvät hyvin.

Kokeilin västäräkkiä ja hömötiaista.