Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Tarkistuksia

Näiden kahden siilikkään määritystä on pikkuisen epäilty, joten olisi hyvä saada niille oikeat nimet, jos ovat väärin:

http://www.raakkila.fi/gallery/displayimage.php?album=34&pid=1596#top_display_media
Kuvattu 02.07.2010, Vihti, Ojakkala.

http://www.raakkila.fi/gallery/displayimage.php?album=34&pid=1598#top_display_media
Kuvattu 27.06.2009, Vihti, Ojakkala.

Minun mielestä noi on oikein - tiikerisiilikkäitä. Mutta se on minun mielipide…

Poikkeavan näköisiähän nuo tosiaankin ovat ja siksi epäilys on herännyt, mutta odotellaan vielä onko muita mielipiteitä.

Minustakin tiikerisiilikkäitä (Spilosoma lubricipedum).

Samaa mieltä. Lähinnä kiinnostaa, mikä on ollut vaihtoehtoinen määritys, jos lubricipedumia pidetään vääränä…?

Sain tällaisen viestin: Ja alempana tässä kolmas oikealta on lutea, se äärimmäinen oikealla on hiukan epäilyttävä myös, olisko se myös lutea…?!

Kiitoksia vaan kaikille vastauksista, ei liene siis tarvetta muuttaa nimeä!

Ei tarvitse. Mielipiteitä on useita ja osa niistä on vääriä, kuten ehdottajalla. On kuitenkin hyvä, että näitä gallerioita katsoo moni, jolloin sieltä voi nousta esiin myös oikeati korjattavia määrityksiä.

Tässä tapauksessa esim. yksilöiden sävy tai pelkkä täplien vähyys ei riitä määritykseen, vaan täplien sijainnilla on isompi merkitys: kuvien yksilöiltä mm. puuttuu luteumille tyypillinen siiven etureunan tyven vahva musta täplä sekä siiven takareunan n. keskikohdan musta paritäplä.

Yksi näkyvä tuntomerkki on tuntosarvien väri: luteumilla sekä koiraalla että naaraalla on tuntosarvi muuten musta, mutta ennen kärkeä on lyhyt pätkä vaaleaa ja kärki taas musta, kun lubricipedumilla tuntosarvi on kokomusta (kuten kuvissa). Tosin kuluneisuus voi vaikuttaa tähän, mutta kuvien yksilöt ovat tuoreita.

Juu, ihan mielissäni olen palautteista Raakkilan sivuillakin, koska sieltä on löytynyt niiden kautta virheitä, lähinnä tosin sivujen päivityksessä tehtyjä virheitä, joita ei itse enää löydä.

Jos tulee useampia kuvia lähilajeista, niin tulee laitettua otsikkotekstejä copy/paste systeemillä ja silloin voi vahingossa mennä väärä nimi otsikkoon, vaikka tiedostonimi olisikin oikein, mutta niitä harva osaa sivustolta kaivaa esiin.

Eli ihan huolimattomuusvirheitä olen saanut korjattua tarkkaavaisten katselijoiden avulla! :clap:

1 tykkäys

Varmin erottava tuntomerkki on tuntosarvet vrt urticae, siivenmuoto voi joskus hämätä. Luteum koiraat ovat kirkkaankeltaisia ja naaraatkin tuoreina kalvaita ja niillä on oma habituksensa. Nuo kaikki tosiaan lubricipedumia kuten kävikin jo ilmi.