Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

Raakkilan sivujen tarkistuksia


#1

Facebookissa on tullut esille epäilys, että Raakkilan sivuilla olevat ylärivin yksilöt olisi väärin nimettyjä:

http://www.raakkila.fi/gallery/thumbnails.php?search=Spilosoma+lubricipedum%2C+female%2C+tiikerisiilikäs%2C+naaras.+&submit=Hae&album=search&title=on&newer_than=&caption=on&older_than=&keywords=on&type=AND

Muistan ihan selvästi, että ne on määritetty Hyönteisfoorumilla, mutta kun se hävisi bittien taivaaseen, niin kysyn vielä mielipidettä täältäkin ja korjaan nimet tarvittaessa.


#2

Missä tällainen epäilys on esitetty ja kenen toimesta?

Vilkaisin kuvat nopeasti läpi ja kyllä määritys vaikutti minusta ihan oikealta (ei puhtaan valkea väri, leveä siipi). Mutta odota toki muidenkin kommentteja.


#3

Perhosryhmästä tuli viestiä eräältä ahkeralta ylläpitäjämäärittäjältä, mutta en kuitenkaan ainakaan toistaiseksi niiden nimiä muuta.


#4

Jos se koko rivi on samaa yksilöä, niin sitten määritys on kyllä oikein. Niistä luontokuvista yksinään voisi päätyä toiseen johtopäätökseen, koska niissä väri näyttää puhtaan valkoiselta ja siivet kapeilta.


#5

Kuvat on otettu kahdeksan vuotta sitten, ensin ne luontokuvat ja seuraavana päivänä sama otus purkissa ja kädessä, kun olen varmuuden vuoksi ottanut sen talteen, kun en ollut lajista varma.


#6

Minusta lubricipedum on ihan oikea nimi kaikille noille.


#7

Kiitos kaikille, kyllä nuo saa sitten olla entisillä nimillään!