Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Raakkilan sivujen tarkistuksia

Facebookissa on tullut esille epäilys, että Raakkilan sivuilla olevat ylärivin yksilöt olisi väärin nimettyjä:

http://www.raakkila.fi/gallery/thumbnails.php?search=Spilosoma+lubricipedum%2C+female%2C+tiikerisiilikäs%2C+naaras.+&submit=Hae&album=search&title=on&newer_than=&caption=on&older_than=&keywords=on&type=AND

Muistan ihan selvästi, että ne on määritetty Hyönteisfoorumilla, mutta kun se hävisi bittien taivaaseen, niin kysyn vielä mielipidettä täältäkin ja korjaan nimet tarvittaessa.

Missä tällainen epäilys on esitetty ja kenen toimesta?

Vilkaisin kuvat nopeasti läpi ja kyllä määritys vaikutti minusta ihan oikealta (ei puhtaan valkea väri, leveä siipi). Mutta odota toki muidenkin kommentteja.

Perhosryhmästä tuli viestiä eräältä ahkeralta ylläpitäjämäärittäjältä, mutta en kuitenkaan ainakaan toistaiseksi niiden nimiä muuta.

Jos se koko rivi on samaa yksilöä, niin sitten määritys on kyllä oikein. Niistä luontokuvista yksinään voisi päätyä toiseen johtopäätökseen, koska niissä väri näyttää puhtaan valkoiselta ja siivet kapeilta.

Kuvat on otettu kahdeksan vuotta sitten, ensin ne luontokuvat ja seuraavana päivänä sama otus purkissa ja kädessä, kun olen varmuuden vuoksi ottanut sen talteen, kun en ollut lajista varma.

Minusta lubricipedum on ihan oikea nimi kaikille noille.

1 tykkäys

Kiitos kaikille, kyllä nuo saa sitten olla entisillä nimillään!