Tiedostolataus kehittyy

Ns. “kevytlataus”-ominaisuus, josta tälläkin foorumilla on moneen kertaan puhuttu, on nyt käytettävissä Laji.fi:ssa (ollut testattavana jo pari viikkoa). Tämän avulla havainnot saa ladattua Exceliin tm. taulukkolaskentaohjelmaan siinä muodossa kuin ne ruudulla näkyvät. Sarakkeet voi itse valita 37 tarjolla olevan sarakkeen joukosta.

Latausnappi on havaintotaulukon yläreunassa:

Lataustoimintojen kehittämistä jatketaan, tarkoituksena on mm. nostaa kevytlatauksen suurinta sallittua kokoa (nyt 2000 havaintoa) sekä sekä täydentää laji/taksoniluettelon latausta taksoneihin liittyvillä tiedoilla (kuiten uhanalaisuus, taksonomiset tiedot, hallinnolliset tiedot).

Palaute on tervetullutta (tänne tai helpdesk@laji.fi), esim. tiedot siitä millaisissa tilanteissa laji/taksoniluetteloa käytetään tai tarvittaisiin ovat arvokkaita.

Tiedoksi @Virtanen_Tarmo @Riikka_Juutinen

Mikko / Lajitietokeskus

1 Like

Tällä tavalla voi siis nyt vihdoin ladata myös “Omat havainnot” -rajauksella tulevien osumien tarkat tiedot.

Tiedoston saa myös itselleen välittömästi, eikä tarvitse odotella sähköpostiin tulevaa linkkiä.

Toistaiseksi käyttöliittymässä lataukset ovat kahdessa eri paikassa (ns “kevytlataus” Luettelo -välilehdessä ja muut lataukset “Lataa tiedostoon” välilehdessä), mutta tämä korjaantuu seuraavassa päivityksessä.

Esko / Lajitietokeskus

1 Like

Tämä on hyvä askel eteenpäin. Toivottavasti havaintojen suurinta sallittua määrää nostetaan mahdollisimman nopeasti, sillä esim. omiin tarpeisiini 2000 ei riitä. Voisiko jopa ajatella niin, että ylärajaa ei olisi?

1 Like

Pitää testata käytännössä – tämä “kevytlataus” tehdään käyttäjän omassa selaimessa, joten ensimmäinen raja joka tulee vastaan on käyttäjän oman selaimen/koneen muisti/laskentateho.

Emme halua pistää sinne sellaista lukua, joka pistää monen käyttäjän osalta koneen juntturaan

10 000 pitäisi mennä helposti

1 Like

Todella tärkeä parannus - suuret kiitokset!