Moi,
koitin ladata Oba lajilistaa omista ja maakunnan luteista.
maakunnassa on laji.fi kannassa 226 lajia, itsellä on kirjattuna 183. meinasin tehdä tästä vertailun excelissä, että mitkä lajit puuttuvat minulta.
Lataus toimii, mutta lataa koneelle tiedoston jossa on ainoastaan tuo 226, eli maakunnan kaikki lajit. Jostain syystä ei ota huomioon tuota omat havainnot täppää.
Vertaulua en siten pysty tekemään.
Tuolla havaintojen haussa olevassa tiedosto latauksessa ei oteta huomioon tosiaan tuota omat havainnot täppää. Lataus sivun yläosassa pitäisi olla keltainen laatikko jossa teksti “Huom! Tällä sivulla ei huomioida omat havainnot osion rajauksia.”. Olemme jossain vaiheessa tekemässä latauksen joka ei tee viittaus kelpoista linkkiä ja siinä yhteydessä saamme toivottavasti myös tämän ominaisuuden käyttöön.
Tämä on aika perusbugi (tai suunnitteluvirhe), kun olen jotain tietokantaan ladannut, niin en saa niitä enää ladattua takas. Toivotaan että tämänkaltaiset bugit, joita varmaankin on muuallakin saadaan pois jaloista aika nopealla aikataululla.
Vihkossa on oma datalataus, jonka avulla saat sinne syötetyt tiedot ulos. Löytyy “Omat havaintoeräni” sivulta > “Lataa havaintoerät”.
“Selaa havaintoja” puolelta ei tällä hetkellä saa omia (salattuja) tietojaan, koska sieltä syntyy tällä hetkellä aina julkinen, viittauskelpoinen, kaikille avoin tiedostolataus. Toivottavasti tämän vuoden puolella saamme myös “Selaa havaintoja” puolelle latauksen, jolla saa myös omat salatut havaintonsa ladattua. (Ns. “kevytlataus” josta ei synny julkista, viittauskelpoista tiedostoa)
ahaa, ongelma on siin tuossa aineiston julkisuudessa. nyt ymmärrän.
ei toi vihko lataus auta, kun pitää rajata tiettyyn alueeseen ja sen lajistoon. Vihko latauksessa ei ole mukana tuota rajaussivun ehtoja.
PIdetään edelleen omat excelit primääriaineistona.
Foorumi on osaksi toteutettu VieKas LIFE -hankkeen osana (Finvasive LIFE, LIFE17 NAT/FI/000528).
Viekas on haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden kasvattamiseen
keskittyvä hanke, joka on osittain rahoitettu EU Life-ympäristöohjelman tuella. Life
on Euroopan unionin rahoitusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on kehittää yhteistä
ympäristöpolitiikkaa ja lainsäädäntöä
tukemalla luonnonsuojelu- ja ympäristöhankkeita eri puolilla Eurooppaa.