Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Turjantatti ja Lehtikuusentatti

Jostain syystä iNaturalistissa ei ole turjantattia, Suillus clintonianus lajia. Joutuu laittamaan nekin lehtikuusentatteina.

iNaturalistin vapaaehtoiset kuraattorit ovat päätyneet siihen, että turjantatti on lehikuusentatin synonyymi. iNatissa on käytössä yksi luokittelu ja nimistö, joka on “koko maailman kompromissi”.

Tähän voi ehdottaa muutosta menemällä lehtikuusentatin sivulle, valitsemalla valikosta kuratointi > liputa, ja kuvailemalla ongelma/toive perusteluineen englanniksi.

Mikko / Lajitietokeskus

En tiedä mitä uusin data kertoo mutta esim “harrastajien raamatussa” Fungi of Temperate Europessa lehtikuusentatti on Suillus grevillei ja turjantatti on Suillus grevillei var. clintonius. Näin on myös Ruotsin artfaktassa kuten myös tanskalaisilla.

Suomalaisten turjantattien lajistatus lienee aika lailla auki vaikka Suomessa nuo kaksi onkin pidetty omina lajeinaan esim. lajitietokeskuksessa.

Justiinsa pari päivää sitten kuljeskelin yhdessä lehtikuusimetsikössä jossa näitä oli todella runsaasti. Osa oli selkeästi tummia ja osa selkeästi vaaleita, mutta välimuotoja löytyi myös runsaasti enkä niistä osannut yhtään sanoa kumpaa olisivat olleet.

1 LikeKahta värimuotoa löytyy Limingasta.
Jep. Pitääpä katsella, jos sen voisi alalajina laittaa.