Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Useiden määrittäjien (ja/tai määritysten vahvistajien) lisääminen

Kuten tänään Hyönteisviikonlopussa totesin, havaintoihin pitäisi pystyä liittämään useampi määrittäjä (det.) ja/tai määrityksen vahvistaja (conf.). Tilaisuudessa kävi ilmi, että tietokantaskeemassa tälle on tuki, mutta havaintolomakkeessa ei. Onko alkuperäinen tarkoitus ollut, että kaikki määrittäjät laitetaan tuohon yhteen “Määrittäjä (det.)” -kenttään esim. pilkuin eroteltuna? Onko ajatus, että jatkossa määrittäjä voisi olla kytketty myös laji.fi:n tunnukseen?

Olli

1 tykkäys

Tarvetta taitaa olla tälle, laitoin työlistalle (useampi määrittäjä).
Tämä tosin mutkistaa kuitenkin esim. Excel-syötön formaattia ym.

Useampi määritys ainakin pitäisi pystyä lisäämään. Ehkä tarvitaan sekin, että määrittäjä on porukka, mutta se on käytännössä harvinaisempi tilanne.

Ematurga atomaria (det. Tynkkynen, Könkkönen & Lapanen) on melkein sama asia kuin

Ematurga atomaria (det. Tynkkynen)
Ematurga atomaria (det. Könkkönen)
Ematurga atomaria (det. Lapanen)

Pieni ero asialla kuitenkin on. Olisi hyvä, että systeemiin saisi kirjattua asian sellaisena, kuin se on ilmoitettu; siitä ollaan vielä kaukana, mutta välillä kuitenkin matkalla oikeaan suuntaan.

Museon kokoelmahallinta Kotka on hyönteisnäytedatan osalta jo aika lailla maalissa; Vihkoa käyttäessäni kaipaan jatkuvasti Kotkan ominaisuuksia, kuten mahdollisuutta ilmoittaa erikseen “etikettiin painettu tieto” ja “tulkittu/korjattu tieto” ja mahdollisuuttaa liittää yhteen tietoon useita saman- tai eriarvoisia määrityksiä, määrityksen perusteita, määrityksen tekoaikoja, määrityksen luotettavuusarvioita jne, lukuisia kommenttikenttiä. Ja tietty Kotkassa on mahdollisuus syöttää dataa taulukkomuodossa Excelistä tms; ilman sitä Kotkassa tuskin olisi kymmenystäkään nykyisestä datamäärästä.