Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Vihko-havaintopalvelussa kehitetään seuraavaksi

havaintopalvelu
lajitietokeskus

#1

Vihko-havaintopalvelu julkaistiin viime viikolla testikäyttöön osana Lajitietokeskuksen beta.laji.fi -portaalia. Nyt keräämme käyttäjäkokemuksia jatkokehityksen pohjaksi (kokeilkaa ja lähettäkää palautetta!) ja rakennamme uusia ominaisuuksia.

Seuraavaksi työn alle tulevat:

Vieraslajihavaintojen seurantajärjestelmä, jollaista EU vaatii jokaiselta jäsenmaalta. Tämän tarkoituksena on tarjota väline havaintojen keräämiseksi haitallisista vieraslajeista (esim. jättiputket), torjuntatoimien kirjaamiseksi ja tietojen raportoimiseksi muille EU-maille.

Sieniatlashankkeen tallennusvälineet. Sieniatlaksessa kootaan levinneisyystietoja Suomen sienistä, ja havaintojen & näytteiden kerääminen toteutetaan Vihkon avulla. Aluksi retkilomaketta käytetään havaintojen keräämisen testaamiseen.

Linjalaskentalomake lintujen vakioreitti- ja linjalaskentahavaintojen tallentamiseen.

Annotointiväline havaintojen laadunvarmistukseen. Periaatteena tässä on että havaintoihin liitetään luokituksia, joita voidaan käyttää havaintohauissa yms. suodattamaan määrättyjä havaintoja pois näkyviltä, tai joilla pyydetään havainnoijalta lisädokumentaatiota havainnosta. Tarkka toteutus on vielä avoinna, mutta tätä suunnitellaan mm. Lajitietokeskuksen havaintotyöryhmän kanssa.

Vihkon kehittäminen erityisesti hyönteisharrastajien tarpeisiin. Tästä on keskusteltu mm. Perhostutkijain Seuran kanssa.