Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

API ja kuvien lisenssin tunnistaminen

Hei!

API antaa tällä hetkellä unit.media.licenseId-parametrin avulla havaintoihin sisältyvien kuvien lisenssin tunnisteen, joka on käytännössä verkko-osoite esim. http://tun.fi/MZ.intellectualRightsARR. Sovellukseni käyttää näitä tunnisteita tekemään eron niiden kuvien välillä, jotka voidaan lisenssin puolesta näyttää sovelluksen sisällä. Koska kyseisen parametrin tulos on verkko-osoite onko tässä riskiä, että Lajitietokeskus jossain välissä tekee jonkun pienen muutoksen tuohon osoitteeseen ja siten sotkee lisenssintunnistuslogiikan minun osaltani?

Tuntuisi turvallisemmalta, jos lisenssistä tarjottaisiin myös parametri jonka avulla saa kyseisen kuvan lisenssin lyhenteen. Lyhenteen joka säilyisi muuttumattomana. Tällainen parametri näyttää olevan API:ssa: unit.media.licenseAbbreviation. Tällä hetkellä kuitenkin kyseinen parametri antaa tyhjän tuloksen eli ei nähtävästi ole toiminnassa.

http://tun.fi/MZ.intellectualRightsARR on kyseisen lisenssin (tai siis lisensittomuuden) pysyvä ja muuttumaton tunniste. Se toimii myös verkko-osoitteena, mutta tämä ei ole sen päätarkoitus.

unit.media.licenseAbbreviation on lisenssin ihmisen luettava lyhenne, esim. “CC BY-SA”. En tiedä tai muista miksi se on tyhjä. Tämä voi muuttua, joten sen pysyvyyteen ei kannata luottaa.

Mikko / Lajitietokeskus

Ok, tämä oli hyvä tietää. Kiitos!

Kuville saattaa olla meille tunnistamaton lisenssimerkintä (jolle meillä ei ole URI tunnistetta) ja näissä tapauksissa lisenssimerkintä pistetään licenseAbbreviation -kenttään (ja URI on tyhjä).

Käytännössä näyttää siltä, että aika hyvin osaamme tällä hetkellä tunnistaa lisenssin eri lähteistä, joista tulee havaintoja kuvien kanssa

Esko / Lajitietokeskus

1 tykkäys