Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Havainnoitsijan oman määrityksen varmuus?

Mihin kenttä “Määritysvarmuus” (tms.) on kadonnut? Tai miten havainnoitsijan oman määrityksen varmuus nykyisin päätellään, kun sitä ei näemmä voi valita? Tallensin havainnon yleisestä lajista ja siihen varmuudeksi tuli varma. Eräs maallikko tallensi havainnon harvinaisemmasta lajista ja siihen määritysvarmuudeksi tuli epävarma.

Huomasin itsekin, että “Määrityksen varmuus”-kentän kanssa on ilmeiseti mokattu päivityksessä. En tiedä, mutta näyttää siltä, että Vihkon kenttiä on muuteltu, uusia kenttiä lisätty ja siinä yhteydessä jotain on saattanut hävitäkin. Tuskin on tarkoitus, että tuo poistuu, se lienee vahinko. Kenttäsysteemi on aika monimutkainen, eri eliöryhmille on erilaisia oletusarvo- ja lisäkenttiä.

“Määrityksen varmuus” näkyy tallennetuilla hyönteistiedoilla yhtenä oletusarvokenttänä, mutta kun klikkaan havaintoa editoidakseni sen tietoja, varmuus-kenttää ei ole näytettävien joukossa (ei oletusarvokentissä eikä “Valitse lisää kenttiä”-rattaan takana piilossa).

Muilla eliöryhmillä “Määrityksen varmuus”-kenttä käyttäytyy entiseen tapaan.

1 tykkäys

Itseäni lainaten… Tähän löyty selitys: henkilö käytti havainnon tallentamiseen Mikä laji? -lomaketta, vaikka määritys oli varma. Ja sen lomakkeen käyttö näemmä muuttaa määrityksen varmuuden automaattisesti epävarmaksi. Ja jostain syystä tällä lomakkeella ei ole mahdollista lisätä lukumäärätietoa, vaan se kenttä on havaintoa tarkastellessa tyhjä.

Palautetaan tämä kenttä valittavaksi niille eliöryhmille, joilta se katosi.

Käyttöä on koitettu helpottaa laittamalla laajempi määrä tarvittavia kenttiä näkymään automaattisesti kullekin eliöryhmälle, ettei yleisimmin käytettyjä kenttiä tarvitsisi rattaan takaa erikseen valita, mikä on koettu vaikeaksi.

Lisäksi tuli joitakin toivottuja uusia kenttiä käyttöön.