Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Määritysaika: Pitää olla merkkijono


#1

Moi,

Tulipa outo ilmiö vastaan. Normaalisti havaintoja tallennettaessa Vihko päätti alkaa vaatia määritysaikaa. Erikoista etenkin siksi, että havaintojen joukossa on yksi havainto, jolla on määritysaika, ja sekin on punaisena. Jos poistan kentän, virhe ei poistu. Jos valitsen kalenterista päivän, virhe poistuu. Ja silti havaintoerässä on havaintoja, joilla määritysaikaa ei ole, eivätkä ne näy punaisina. Kuvankaappaus alla.

EDIT: Lisäsin kaikkiin määritysajan, jolla pääsin ongelmasta eroon, ja sain tallennettua havaintoerän. Mutta miksi se piti yhtäkkiä olla, kun se ei ole pakollinen kenttä? Tallensin useita havaintoeriä ja tämä (JX.57353) oli ainoa, jossa se sitä vaati. Onko sillä merkitystä, että tämä oli kesällä muodostettu havaintoerä, johon lisäsin nyt havaintoja?

EDIT: Tallensin tämän jälkeen uuden havaintoerän, eikä siinä vaadittu määritysaikaa.


#2

Mulla ei vastaavaa virhettä ole tullut.

Mutta minä muistelen törmänneeni melkelin vastaavaan ilmiöön. Olikohan siinä, hämätä muistikuva, että se virheellinen kohta vain se yksi rivi /sarake. Ohjelma jostain syystä maalasi virheelliseksi kaikki sen jälkeisetkin …
Kokeilitko lisätä vain ekaan tuon pmv ja tallettaa sitten?
Kokeilitko keskeyttää latauksen ja ihan aloittaa alusta?

S


#3

Kokeilin ekaan ja väleillä oleviin useampiin; ei vaikutusta muihin.
En kokeillut keskeyttää, kun kyse oli vanhasta havaintoerästä, jonka tietoja ei enää muualla ollut tallessa. Ja olin juuri näpytellyt ison määrän rivejä siihen. Helpompaa oli siis lisätä määrityspäivä, joten priorisoin helppouden mukaan. :slight_smile:

Mutta sen huomasin, että punaiseksi värjäytyi sellaisia rivejä, jotka olivat kunnossa, kun taas sellaisia oli valkoisina, joista määrityspäivä puuttui. Kuitenkin vain niiden korjaus lyhensi vikalistaa, joista päivämäärä puuttui. Lopuksi punaisia rivejä oli vaikka kuinka monta (20?), vaikka määrityspäivä puuttui vain kolmesta rivistä, jotka olivat valkoisina. Kun laitoin loputkin 3 kuntoon, erä tallentui ongelmitta, eikä punaisilla korostuksilla ollut siihen merkitystä.

Eli toisin sanoen havaitsin 2 vikaa:

 1. Havaintojen punainen värjäys vikalistan mukaisesti ei toiminut oikein.
 2. Määrityspäivä oli jostain syystä pakollinen tieto.

#4

No niin, nyt tämä varmistui liittyvän vanhaan havaintoerään:

 1. Otin vanhan havaintoerän, jota aloin päivittää (kesken jäänyt rysämateriaalin perkaus).
 2. Havaintoerässä oli vain 2 havaintoa, joissa molemmissa oli määrityspäivä kirjattuna.
 3. Otin toisesta Kopioi havainto -painikkeella kopion uudeksi riviksi, jota aloin täyttää poistaen määrityspäivän.
 4. Tein siitä vielä toisen kopion toiseksi uudeksi riviksi samoin tiedoin, mutta eri lajilla.
 5. Yritin tallentaa, jolloin sain saman virheilmoituksen kahdelta riviltä: kaksi kunnossa olevaa riviä värjäytyivät punaisiksi ja valkoisina olevilta riveiltä puuttui määrityspäivä.
 6. Poistin valkoiset rivit, joilta puuttui määrityspäivä, ja virheet päivittämällä virheet poistuivat.
 7. Kopioi havainto -painikkeen sijaan käytin Lisää havainto -painiketta lisäten samat rivit, jotka äsken poistin (samoilla tiedoissa, ilman määrityspäivää).
 8. Kokeilin tallentaa ja tallennus onnistui ongelmitta.

#5

Ja vielä:
Avasin muokkaukseen 17.1.2019 muodostetun havaintoerän, jossa oli 1 havainto, jolla ei ollut määrityspäivää. Tein siitä kopion, jolle lisäsin määrityspäivän vahingossa, kun se piti lisätä ensimmäiselle riville. Siis pyyhin sen toiselta riviltä ja lisäsin ensimmäiseen. Sitten käytin Kopioi havainto -painiketta tallentaen koko havaintoerän. Tallentaessa kaikkiin paitsi ensimmäiseen riviin tuli virheilmoitus, että määritysaika pitää olla merkkijono.

Tässä on nyt selvä toiminnallinen bugi, jonka mekanismi on pitkälti selvillä. Tiedoksi: @EskoP, @MarkoT ym.


#6

Löysin saman virheen.

 1. päivitin havaintolistausta, loin uuden havaintorivin.
 2. Laitoin siihen määrittäjän, määritysperuste ja pmv.
 3. tällöin hävisi kentät määrityksen varmuus ja havainnontitapa.
 4. Poistin noiden määrittäjäkenttien tiedot, kun koitin löytää ja palauttaa tätä 3. rivin kenttiä, jotta voisin päivittää siihen tiedot. Eivät tulleet takaisin.
 5. koitin tallettaa tiedot, mutta ei pysty kun tulee virheilmoitus tuosta määrityspmv. Deletoimalla päivämäärän se ei jää tyhjäksi / se ei mene läpi tarkastuksesta.

Bugi, pitäisi antaa tyhjän päivämäärän tallennuksen.

Lisäksi havaintoerästä ovat hävinneet 3. rivin noi kentät, enkä “valitse lisää kenttiä” rattaan takaa saa niitä takaisin, kun eivät ole siiä valikossa.

Sami


#7

Tein juuri kokonaan uuden havaintoerän ja minultakin puuttui siitä kentät Määrityksen varmuus ja Havainnointitapa. Niitä ei myöskään saanut enää lisättyä mistään. Käytin havaintoerässä taksonifiltteriä Hyönteiset ja hämähäkkieläimet.

EDIT: Määrityksen varmuus -kenttä katosi näemmä myös kaikista aiemmista havaintoeristäni (jos avaan ne muokkaukseen). Havainnointitapa sentään säilyi edes niissä.


#8

Nuo kaksi kenttää oli otettu hyönteisiltä pois valittavien kenttien jokosta. Nyt niiden pitäisi taas näkyä.

Myös vanhat syötetyt tiedot ovat tallella, ovat vaan olleet piilossa.

Testanette toimiiko :slight_smile:


#9

@EskoP Vilkaisen myöhemmin, mutta varmistan vielä: onko tuo määritysaikaan liittyvä bugi otettu korjauslistalle?


#10

Se vasta nyt otettiin selvityksen alle, ei ole vielä tutkittu tai korjattu


#11

@EskoP : Juuri yritin syöttää havaintoa lomakepohjan kautta ja kentät Määrityksen varmuus sekä Havainnointitapa puuttuivat edelleen, eikä niitä löytynyt valikonkaan alta.

Lisäksi havaintopaikan hammasrattaan alta paljastuva valikko on muotoilultaan “rikki”: