Havainnon muokkaus -ongelma

Uusi ongelma, joka on mielestäni selvä bugi (no pun intended):

Haen Selaa havaintoja -toiminnolla esim. tallentamani kukkakärpäshavainnot. Avaan yhden näistä tarkempaan syyniin erilliseen ponnahdusikkunaan. Ko. yksilö on tallessa, mutta ilmoitettu määrittämättä, ja juuri määritin sen skooppaamalla. Haluan siis korjata lajin oikeaksi, jota varten on painike Muokkaa, kas näin:

Sitä painiketta klikkaamalla avautuu uusi välilehti, joka menee suoraan kirjautumisikkunaan (kuva alla), vaikka olen kirjautuneena tätä ennen. Osoiterivillä on kuitenkin viittaus “next=/vihko/tunnus/tunnus” Vihkon puolelle, joten päätän kirjautua.

Mutta kun kirjaudun, ikkuna avautuukin Lajitietokeskuksen etusivulle, eikä Vihkoon ko. havaintoerään. Jotta voin muokata havaintoa, minun pitää siis näytteestä katsoa aika ja paikka ja sen jälkeen vihkon puolelta etsiä ensin oikea havaintoerä ja ottaa se muokkaukseen ja sitten vasta onnistuu.

Selaimena uusin Firefox.

Merkille pantavaa on myös se, että kun haen Selaa havaintoja -toiminnolla jotain kirjautumatta, vaikka kaikkia Syrphus ribesii -havaintoja viime vuodelta, mutta huomaan etten voin hakea omiani kirjautumatta, niin sen jälkeen kirjautumisen jälkeen ikkuna yhtä lailla palautuu Laji.fi -etusivulle, eikä sinne, mistä lähdettiin kirjautumaan eli Vihkon puolelle.

Saisiko tähän korjauksen seuraavaan ajoon? :slight_smile:

Kokeileppa huviksesi uudelleen.

Minulla toimii.

Äsken pistin yhdestä taustajärjestelmästä uuden version, ja tämä aiheutti n 1 min katkon, jonka aikana laji.fi saattoi luulla ettei istuntosi ollut voimassa.

1 Like

Sama ongelma toistuu edelleen. Oli jo aamulla ongelmana. Olen päivittänyt ikkunaa, sulkenut ja avannut selainta, käynnistänyt tietokonetta. Itse asiassa, nyt kun kokeilin, niin aina kun päivitän ikkunan F5:lla, kirjautumistieto katoaa. Se ei kyllä kuulosta teidän puolen ongelmalta… Pitääpä testata muilla palveluilla.

EDIT: Gmail, Facebook ym. toimivat kirjautumisten osalta oikein vaikka miten päivittää ikkunaa.

Poistin myös kaikki evästeet varmuuden vuoksi ja silti se toimii näin. Selain uusin Firefox, käyttiksenä uusin MacOS.

Vedä force refresh siihen vielä CMD + Shift + R, pelkkä keksien tyhjennys ei aina riitä.

Force refresh tehty, silti tekee samaa eli päivittämällä selainikkuna kirjautumistieto katoaa. Tällaista ei ole kyllä ennen tullut vastaan.

Kiitos ilmoituksesta @harrynystrom! Sain bugin toistumaan, sekä Firefoxilla että Chromella. Hieman hankalaksi tämän tekee että bugi ei toistu joka kerta, vaan usein käyttäjä ohjataan sinne minne pitääkin. Selvitämme asiaa.

1 Like

Tämä pitäisi olla nyt korjattu

“Vuoden 2008 havaintoerien lataus epäonnistui. Yritä hetken kuluttua uudelleen.”
tämä ilmoitus näyttää tulevan vieläkin, kun tarkoitus oli poistaa yksi havainto.
Muokkasin kyseisen havainnon päivämääräksi vuoden 2001 ja sain havainnon poistettua.
Olen poistanut evästeet. Lukuisimmilta havaintomääriltään olevat vuodet eivät lataudu, kun taas pienemmät lukumäärävuodet näyttää latautuvan.
Pentti

Tietoliikenne kahden palvelin salin välillä on valitettavasti jostain syystä tällä hetkellä erittäin hidas. Tutkimme ja korjaamme asian mahdollisimman pian.

1 Like