Havainnon tallennus tietokantaan

Ehkä itsestään selvä asia, mutta minulle asia ei dokumentaatiosta ole ihan auennut:

Miten havainto tallennetaan apin kautta julkiseen tietokantaan? Olen yrittänyt apitest-puolella kahdella eri tavalla:

  1. Lähettämällä havaintodokumentin POST /documents -endponttiin, jolloin havainto kyllä löytyy GET /documents:lla, mutta ei warehousen puolelta.

  2. Lähettämällä dokumentin POST /warehouse/push -endpointiin, mutta sieltä vastauksena tulee “Please ask for your system to be registered in FinBIF and your access_token to be assosiated with that system!”

Mikähän neuvoksi? Löytyisikö aiheesta rautalanka-esimerkkiä?

Moi,

#1
Jos haluat käyttää Vihkoa havaintojesi ylläpitoon (eli sinne ne tallennetaan pysyvästi), niin /documents endpoint on oikea paikka. (Vihkon tietokannan nimi on lajistore)

#2
Jos et halua käyttää Vihkon tietokantaa (lajistorea) havaintojen primääritallennuspaikkana vaan haluat vain välittää tiedot Lajitietokeskukseen saataville, sitten POST /warehouse/push on oikea paikka.

Molemmissa tapauksissa meidän pitää vielä liittää API-keysi johonkin tietolähteeseen ja sitten sallia kyseisen tietolähteen lähettää tietoja tietovarastoon.

Jos #1 on mitä haluat tehdä, kerrotko yhden /documents endpointtiin lähettämäsi dokumentin JX.xxxx tunnisteen, niin katson millä api keyllä/lähdetunnisteella se on tullut ja annan testitietovarastoon oikeudet.

Jos #2 on oikein niin kerro mulle vaikka privaatisti mihin emailiin olet tilannut apitest:n api keysi niin annan sille api keyille tietojärjestelmätunnisteen ja luvan lähettää dataa testipuolen tietovarastoon.

Hiukan lisätietoa: Näin liität aineistosi | Suomen Lajitietokeskus

Mutta huomaan, että tuon sivun tiedot ovat kyllä puutteelliset. Pitää parantaa

Kyllä vaihtoehto #1 taitaa olla se, mitä haen. Jos siis sitä kautta (tietysti varsinaisella api:lla) ilmoitetut havainnot tulevat myös kaikkien nähtäville tuohon laji.fi etusivun kartalle ym.

Tässä yksi appiksestani /documents:iin lähetetty havainto: JX.129478. Onhan siellä kaikki tarvittavat tiedot paikallaan?

Voisit kokeilla nyt pistää jonkin dokumentin uudestaan. Ilmoita täällä kun tehty niin katsotaan kuin käy.

Saattaa olla että pitää odotella reilun viikon verran, että yksi kehittäjistämme tulee lomalta ennen kuin saadaan tätä edistetyksi.

No nyt näyttäisi toimivan. Äsken tekemäni rusakkohavainto JX.129512 näkyy myös Warehousen puolella. Myös joitakin aiempia havaintoja on sinne näköjään siirtynyt. Kiitos avusta!

Hyvä juttu! :slight_smile:

Kiva että saadaan uusia palveluita tulevaisuudessa! Meidän pitää vielä ratkoa niitä autentikaatioon liittyviä ongelmia tähän liittyen. Se saatanee työn alle kuukauden sisällä.
.
Pistämme varmaankin laji.fi:iin oman osion, jossa mainostetaan 3rd party sovelluksia.

Pistin sulle yksityisviestiä myös testipuolen havaintojen selailusta laji.fi kehitysversiossa.