Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Havaintojen mobiilitallennuslomake - palautetta kaivataan!

Vihkossa on nykyään lomake, joka on suunniteltu havaintojen tallentamiseen älypuhelimella tm. mobiililaitteella suoraan maastossa. Tästä toivotaan kokemuksia ja palautetta!

Lomake on varsin karsittu - sen tarkoitus on olla helppo ja nopea väline yksittäisten havaintojen kirjaamiseen. Kuvien tallennus sillä on toistaiseksi hidasta, mutta tähän etsitään ratkaisuja.

Suunnitelmissa on myös käyttöliittymäparannuksia ja mahdollisuus valita lomakkeelle enemmän kenttiä. Mutta ennen suurempia muutoksia toivomme lisää palautetta käyttäjiltä, joko tänne foorumille tai -> helpdesk@laji.fi.

Kiitos :slight_smile:

Mikko / Lajitietokeskus

PS. Seuraava suurempi päivitys Laji.fi:hin ja Vihkoon on tulossa todennäköisesti ensi viikolla. Mukana on sekä uusia ominaisuuksia että bugikorjauksia.

1 tykkäys

Pidän mobiilitallennuslomakkeesta kovasti myös pöytäkoneella. Minusta retkilomake on liian monimutkainen ja raskas käyttää, jos haluan tallentaa vain muutaman havainnon, kun taas yksittäisten havaintojen kirjaamisessa ne eivät tallennu minun profiiliini, mikäli oikein käsitin? Siksi tallensin äsken muutaman havainnon mobiililomakkeen kautta.

Hei!
Tein kiiltomatohavainnon. Mobiilisti kirjaaminen oli yllättävän työlästä, esimerkiksi kartalle sijoittaminen onnistui vasta toisella yrittämällä. Hyvää oli se, että tallentamaton osuus havainnosta jäi välimuistiin talteen. Valokuvan lataus ei onnistunut useista yrityksistä huolimatta.