Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Mobiililomakkeesta

Avasin testiksi mobiililomakkeen Vihkosta ja sain eteeni tällaisen popup-ilmoituksen ennen kuin pääsin itse lomakkeelle:
image

Oletan, että tämä on joku vanha jäänne, joka ei ole enää ajantasainen; ainakin nykyisiin toimintoihin peilaten. Tuo kohta 2 ainakin poikkeaa käytännöstä, sillä havaintoerän voi poistaa omien havaintoerien näkymästä ja yksittäisen havainnon havaintoerästään. Vai jäävätkö ne säilöön jonnekin “poistettujen havaintojen arkistoon”?

Tämä on osin vanhentunutta. Käyttöehtoihin ollaan tekemässä päivitystä lähiaikoina, tästä tiedotetaan sitten. (Myös mobiililomakkeen kehittäminen yleisemmin on jäänyt, kun olemme keskitttyneet mobiilisovellukseen ja toisaalta monet ovat siirtyneet iNaturalistin käyttäjiksi.)

Kakkoskohta viittaa osin myös siihen, että Vihkosta poistetutkin havainnot jäävät talteen niihin julkisiin tiedostolatauksiin, jotka on tehty ennen havainnon poistamista. Vihko myös tallentaa kaiken historiatiedon, joten ylläpitäjillä on pääsy poistettuihin havaintoihin sitäkin kautta.

Mikko / Lajitietokeskus

1 tykkäys

Kiitos selvennyksestä, Mikko. Vertasin vain tätä popup-ilmoitusta linkin takaa löytyviin käyttöehtoihin ja mielestäni tuo ei täsmännyt niihin.